Vw Golf III 1,9TD problem odpalania i gaszenia

27 Wrz 2010, 10:17

Witam.
Mniej więcej od 1,5roku jestem posiadaczem auta marki Vw golfIII 1,9TD tak jak w nagłowku tematu ;). Od dnia zakupu tego auta mam problem z zapaleniem silka lub zgaszeniem go. Problem zdarza sie czesciej np po jezdzie na wysokich obrotach. Kiedy juz parkuje z zamierem wyłączenia silnika przekrecam kluczyk (moge go nawet wyciagnać ze stacyjki) samochod nie zawsze gasnie wttedy musze wcisnac pedal gazu na maxa w podloge lub gasic go na biegu puszczając sprzegło.Gdy zastosuje pierwszy patent pozniej czesto mam prbolem przy probie odpalenia. Wtedy jestem zmuszony uzyc plaka ... ;) to znaczy psikam nim w rure filtru poweitrza w tym samym czasie ktos musi przekrecic kluczyk i wtedy samochod odpala za pierwszym ... Lecz nie moge zdiagnostykowac tej usterki. samochod byl juz u kilku mechanikow w tym specow od diesel'i. Na pierwszy rzut oka usterka wyglada na elektromagnez z pompy paliwowej lecz po wymianie tego elemntu samochod chodiz sprawnei maxymalnie 2 tyg po czym znow dzieje sie to samo. A nowy Elektro-zawór jest znów uszkodzony tzn. zawsze znajduja sie na nim male opiłki zelaza lecz niemam pojecia skąd one sie biorą. Ostatnio człowiek stwierdzil ze czujnik do grzania świec robi mi zwarcie, odłączył go i faktycznie myslalem ze juz bedzie w porządku ... JEdnak po miesiącu czasu (i tak długo) dokładnie wczoraj ta usterka powróciła.... ;/

Jeśli ktos spotkał sie z podobnym problem lub potrafi podać przyczyne prosze o odpis lub instrukcje na m@: [email widoczny po zalogowaniu].

Dzieki Pozdro
p55
Nowicjusz

Miejscowość: Parczew

27 Wrz 2010, 14:35

Masz jeszcze problem z regulaminem - zapoznaj się z nim. Zapoznaj się także z tematyką działów naszego forum i następne tematy pisz we właściwych działach.
Przeniesiono.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000