VW GOLF III lampy przednie

14 Kwi 2009, 20:37

czy jest roznica we wtyczkach miedzy lampami na H4 a lampami na H1?chce kupic lampy na zarowki H1 i nie wiem czy nie bede musial ingerowac w instalacje.
mobilek
Nowicjusz

• 15 Kwi 2009, 15:14

No pewnie,że jest różnica - wtyczka na żarówki H4 ma 3 gniazda - masę,krótkie i długie,a żarówka H1 ma tylko jedno gniazdo - na plus.
    Jeżeli chcesz przerobić reflektory z H4 na H1,to musisz przede wszytkim zmienić same reflektory,ponieważ n przy H4 jest jeden reflektor przystosowany do świateł krótkich/długich,ponieważ tak jest skonstruowana sama żarówka i sam odbłyśnik wraz ze szkłem reflektora.Natomiast H1 to musiałyby być dwie żarówki i reflektor przystosowany do świateł krótkich i długich dla żarówek H1.
    Sama przeróbka instalacji nie jest zbyt skomplikowana,ponieważ odbywa się tylko przy kostach żarówek.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

15 Kwi 2009, 19:40

Nie rozumiem po jakiego grzyba zmieniac z H4 na H1. H1 to byly stosowane za czasow fiacikow 126p.
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

15 Kwi 2009, 22:52

Żarówki H1 w maluchu???? Czegoś takiego nie widziałem choć miałem w swoich rękach różne tuningi 126p. Ale może masz racje dawidbn . To są super żarówki ale do lamp soczewkowych a nie zwykłych odblasków.
    BANAN23
    Początkujący

Miejscowość: Jabłonna Lacka

16 Kwi 2009, 12:27

w golfach 3 byly dwa rodzaje lamp jedne na zarowki h4 drugie na h1.w golfie wtyczki nie sa zakladane na zarowki tylko na gniazdo w obudowie lamp,a po za tym w jednej i drugiej wersji jest po tyle samo przewodow.pytanie to kieruje do osob ktore juz to robily i maja o tym pojecie :D
    mobilek
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
      Jak producenci kamuflują swoje prototypowe modele?
      Na kultowym Goodwood Festival of Speed po raz pierwszy w warunkach drogowych Toyota pokazała nową Suprę. Ale sportowego coupé nie mogliśmy podziwiać w całej okazałości, bowiem jego nadwozie zostało pokryte skutecznym ...