VW GOLF III

15 Maj 2010, 19:23

Nie, nie zrozumiałeś, przeczytaj jeszcze raz :mrgreen: :mrgreen:
Twierdzę, a właściwie rzecz nazywając stwierdzam fakt, że polonezy z silnikami diesla (1.9) nie miały obrotomierza :)
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

15 Maj 2010, 19:24

stasiowski121 napisał(a):Kolega krikus widzę że z golfami miał niewiele do czynienia.
Miałem czy nie to bez znaczenia :idea: Nic nie jest wieczne, wszystko ma swoje granice wytrzymałości, trwałości. Czy to pełnoletni Vw Golf czy inna marka np Ford, Opel etc. to już na dzień dzisiejszy staroć, wysłużony relikt minionej epoki motoryzacyjnej.

stasiowski121 napisał(a):Co do golfów to seryjnie miały wszystkie skrzynię pięciobiegową
Taak? a mam ci znaleźć przykładowe egzemplarze i udowodnić że nie?
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

15 Maj 2010, 19:28

stasiowski121 napisał(a):że polonezy z silnikami diesla (1.9) nie miały obrotomierza

Ok,paniał... :!: :!: :grin:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

15 Maj 2010, 19:30

krikus napisał(a):
stasiowski121 napisał(a):Kolega krikus widzę że z golfami miał niewiele do czynienia.
Miałem czy nie to bez znaczenia :idea: Nic nie jest wieczne, wszystko ma swoje granice wytrzymałości, trwałości. Czy to pełnoletni Vw Golf czy inna marka np Ford, Opel etc. to już na dzień dzisiejszy staroć, wysłużony relikt minionej epoki motoryzacyjnej.

stasiowski121 napisał(a):Co do golfów to seryjnie miały wszystkie skrzynię pięciobiegową
Taak? a mam ci znaleźć przykładowe egzemplarze i udowodnić że nie?

Kolego tak myślałem że nie jesteś na tyle kumaty i nie domyślisz się, że skoro temat dotyczy golfa III to moja wypowiedź którą cytujesz wyżej również tyczy się tegoż samochodu.
To tak w ramach wytłumaczenia bo widzę, że trzeba łopatologicznie.
Co do staroci to zgoda, tylko jak będzie wyglądał Ford czy Opel z tych samych lat co przykładowo Golf II albo Audi 80 B3? Jeśli wiesz cokolwiek motoryzacji to sam sobie powinieneś na to odpowiedzieć. Bez odbioru.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Maj 2010, 19:41

stasiowski121 napisał(a):tylko jak będzie wyglądał Ford czy Opel z tych samych lat co przykładowo Golf II albo Audi 80 B3?
Eee nie przesadzaj, znaczek na masce nic nie znaczy. O wyglądzie decyduje to jak auto było eksploatowane. Widzę ze jesteś zagorzałym fanatykiem VW. Pewnie jeżdżąc starą T4 myślisz ze ktoś kiedyś da ci krocie pieniędzy za niego bo to VW?
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

15 Maj 2010, 19:45

Na bank więcej niż za Twojego Focusa.
Poza tym nie jestem zagorzałym fanem żadnej marki a już na pewno nie VW.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pracownik w samochodzie
    Eksperci szacują, że nawet 40% ofiar wypadków drogowych w Unii Europejskiej to osoby, które zginęły w zdarzeniach związanych z pracą(1). Na niebezpieczeństwo narażeni są nie tylko kierowcy zawodowi, lecz także ...

15 Maj 2010, 19:51

Który to masz rocznik tej T4 ?
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

15 Maj 2010, 19:58

krikus napisał(a):Który to masz rocznik tej T4 ?

Daj se już siana. Nie będę odpowiadać na Twoje pytania bo widzę, że o motoryzacji masz niewiele do powiedzenia bo pokazałeś już że niewiele wiesz nawet o Golfie III którego w Polsce można spotkać na każdej ulicy w kilku sztukach. A Porównując najtańszego znalezionego T4 z najdroższym znalezionym Focusie na allegro możesz sobie z góry darować.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Maj 2010, 20:28

stasiowski121 napisał(a): tylko jak będzie wyglądał Ford czy Opel z tych samych lat co przykładowo Golf II albo Audi 80 B3

Zdecydowanie gorzej... :!: :!: Widzę to z perspektywy kanału przy OBT... :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

15 Maj 2010, 21:29

[ Dodano: Sob Maj 15, 2010 20:21 ]
stasiowski121 napisał(a):A diesle poloneza nie miały

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem.Twierdzisz ze Polonez nie mial silnika diesla.. :?:[/quote]

na moje rozumowanie to chodzi o to że Polonezy diesel nie miały obrotomierzy :mrgreen:

a co do Golfa to tak jak ktoś wcześniej pisał weź kogoś kumatego i jedź na oględziny , nigdy nic nie wiadomo :)
hosearmando1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

15 Maj 2010, 22:21

stasiowski121 napisał(a):Daj se już siana. Nie będę odpowiadać na Twoje pytania bo widzę, że o motoryzacji masz niewiele do powiedzenia bo pokazałeś już że niewiele wiesz nawet o Golfie III którego w Polsce można spotkać na każdej ulicy w kilku sztukach. A Porównując najtańszego znalezionego T4 z najdroższym znalezionym Focusie na allegro możesz sobie z góry darować.

Teraz to pokazałeś że jesteś wiejskim burakiem spod wschodniej granicy. Wracaj leszczu tą T4 na Ukraiński bazar handlować kartoflami :!: :lol:
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

16 Maj 2010, 06:29

Pochodzę ze wsi a przez to rozumiem, że nie ma miejsca tutaj dla takich co nie pochodzą z miasta a cokolwiek wiedzą, a dla tych, którzy są z miasta a nic nie wiedzą jak najbardziej tak?
Metafory też nie rozumiesz, ech kolego Twój iloraz inteligencji jest na bardzo niskim poziomie, żal mi Ciebie, tyle mam do powiedzenia na Twój temat. A obrażanie możesz sobie darować, To co myślisz, to że się nie masz pojęcia o motoryzacji jak i Ciebie samego mam głęboko w d.... Jeździj sobie dalej Twoim zaje****** Focusem aż wypadniesz z fotelem na asfalt. Chyba że wcześniej go oddasz na żyletki. Jedno tylko chciałbym zobaczyć: jak będzie wyglądał Twój Focus jak będzie miał nastukane tyle ile moje choćby poprzednie T4 warte dziś 8 tyś zł a dalej jeżdżące bez remontów. Zobacz sobie po ile stoją zadbane Focusy w dieslu i po ile zadbane T4 w dieslu (jeżeli w ogóle potrafisz takie znaleźć) obydwa z lat 2000. Bardzo chciałbym zobaczyć tego Focusa a właściwie to co z niego zostanie przy przebiegu 600 tyś. Ktoś kto cokolwiek wie o motoryzacji sam sobie odpowie na to pytanie jak i na wszystkie inne moje pytania wyżej, które wszyscy zrozumieli i wiedzieli o co chodzi tylko Ty nie. Kolejne obrażanie możesz również sobie darować, nie masz argumentów to obrażasz, ot tyle mam do powiedzenia
Ostatnio edytowany przez stasiowski121, 16 Maj 2010, 10:45, edytowano w sumie 1 raz
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

16 Maj 2010, 08:43

Cena tego golfa jest normalna. Sąsiad kupił golfika z 96r benzyna 1.6 za 3500.... Ja bym poszukal innego samochodu w tej cenie np. B3, micra, moj ulubieniec czyli MERCEDES :lol: w123 lub 124 itp : . Mozna jeszcze poszukac golfika 3, ale nie tego z aukcji :???:
e220 okular
Początkujący

Miejscowość: Tarnowskie Góry

16 Maj 2010, 09:12

No własnie ja próbóję szukać ale to jest chyba jedyny golf 3 z pomorskiego do 3000 złotych. Bynajmniej na otomoto. Szukam z zaznaczoną opcją nieuszkodzony i bezwypadkowy.

Może ktoś z Was zechciałby mi pomóc?

Pozdrawiam! ;)

[ Dodano: Nie Maj 16, 2010 10:19 ]
I jeszcze jedno.

Ile kosztuje zarejestrowanie w PL niemieckiego golfa i czy to wgole jest konieczne?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Tu znalazłem fajnego golfika ale nie zarejestrowany. Moje pytanie czy jest to konieczne bierze się z tą, że widzę na swojej ulicy, że parę osób jezdzi na niemieckich blachach przez cały rok ;D
mariopop12
Początkujący

Miejscowość: Gdynia

16 Maj 2010, 09:22

np. ten [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] wyskoczylo mi 16 stron, ale nie mam teraz za bardzo czasu, wiec jak co to zainteresuj sie tym co ci podalem albo znajdz jakis inny i pokaz nam tutaj i ci powiemy co i jak :)

EDIT. Trzeba rejestrowac. Koszt .... nie wiem jak z tym autem, ale pewnie gdzieś około tysiaka
e220 okular
Początkujący

Miejscowość: Tarnowskie Góry