VW GOLF III

16 Maj 2010, 10:18

Znalazłem tutaj coś pięknego:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Tylko jak myslicie, czemu nie ma rejestracji? ; >
mariopop12
Początkujący

Miejscowość: Gdynia

16 Maj 2010, 10:19

Czemu po prostu nie zadzwonisz i sie nie spytasz ?? :wink:
e220 okular
Początkujący

Miejscowość: Tarnowskie Góry

16 Maj 2010, 11:17

mariopop12 napisał(a):Tylko jak myslicie, czemu nie ma rejestracji? ; >

Do opłat jest. Sprowadzony niezarejestrowany
Kakameo
Początkujący

Miejscowość: ok. Wadowic
Auto: Seicento 900 41KM

16 Maj 2010, 12:20

Chciałbym się wypowiedziec w sprawie tego pierwszego Golfa z twojego linku.
Z tego co widzę to totalny rozbitek,a do tego uatrakcyjniany na zewnątrz...
Bity i przód i tył ,a pewny jestem,że lakierowane miał także boki...
Do tego zdjęty znaczek z przodu,brak napisów na tylnej klapie ,a na bokach wszystkie nowe listwy (ze szrotu) z napisem GT... No to oprócz rozj... budy,pewnie przy tych 60KM mocy silnika pedał w podłodze bo GT zobowiązuje na drodze... :neutral:
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

16 Maj 2010, 17:49

Co do ostatniego Golfa z linku to super sie uśmiałem,w 16letnim Golfie przywiezionym z Niemiec przebieg "tylko" 123tys.km :mrgreen: pozatym moim zdaniem bity z przodu i z tyłu że aż miło.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Maj 2010, 17:54

Ciężko o taki samochód ,żeby był w miarę . syn szukał takiego i zrezygnował bo po roku szukania , okazała się ,że większość to po takich jest przejściach ,że szkoda gadać. Dobrze ,że szukasz benzyny bo o dieslu nie zajeżdżonym to zapomnij wszystko to strasznie paści.
astro007
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Badanie sprawności amortyzatorów
    Oj podnieśli mi ciśnienie . Nie wiem czy niektóre stacje SKP mają nieskalibrowane maszyny do badania sprawności amortyzatorów czy jest jakiś knif ? Bo tak . Miesiąc przed przeglądem okresowym pojechałem na stację ...

16 Maj 2010, 21:01

barol91 napisał(a):bity z przodu i z tyłu że aż miło.

"jeździła nim kobieta do pracy" To mowi samo za siebie :lol: Oczywiscie przebieg jest krecony
e220 okular
Początkujący

Miejscowość: Tarnowskie Góry

17 Maj 2010, 14:14

Oczywiscie znafcy skad maja pewnosc ze samochod ma kreconylicznik i byl bity?
Ktos byl swiadkiem?
Watpliwe ze samochod mial wypadek bo takich samochodow nie oplaca sie naprawiac
Samochod kosztuje 500euro, ktos go musial kupic/dostac w niemczech przywiezc i jeszcenaprawic wiec gdzie tu sens?Prawdopodobnie ten Golf nie przeszedl TUV i dlatego ktos go kupil za tak niska kwote-cala tajemnica.
Wiec troche logiki w mysleniu - to nie jest 5 letnie BMW tylko 15 letni Golf , takich samochodw sie nie NAPRAWIA w przypadku wiekszych szkod bo to sie nie OPLACA
Ale kupujacy musi sobie doliczyc koszt rejestracji czyli przynajmniej 1500zl + ubezpieczenie.Wychodzi cena w okolicach 4 tys zl czyli normalna.A samochod wydaje sie calkiem w dobrym stanie wiec byc moze warto zwlaszczaw porownaniu z tym pierwszym trupem
Moim zdaniem takie forum powinno byc zamnkniete z tego powodu ze wypowiada sie tutaj zbieranina dyletantow ktorzy swoim zachowaniem i mniemanie sie za znaFcow moge czesto wprowadzac ludzi w blad.
dark13
Początkujący

Miejscowość: szczecin

17 Maj 2010, 15:06

Wierzysz w 123tys.km w 16letnim Golfie bo ja nie :!: Nawet auta które od nowści jeżdzą po Polsce z tego roku mają dużo więcej przejechane.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Maj 2010, 15:14

Niektórzy wierzą. Dlatego jak się sprzedaje to trzeba cofać ;)
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

17 Maj 2010, 15:51

barol91 napisał(a):Wierzysz w 123tys.km w 16letnim Golfie bo ja nie :!: Nawet auta które od nowści jeżdzą po Polsce z tego roku mają dużo więcej przejechane.

Blad w logice myslenia
W Niemczech bardzo wiele rodzin posiada 2 i wiecej samochodow wiec te kolejne maja czesto maly rpzebieg
Tutaj jest oferta Golfow do 1995r z przebiegiem ponizej 100tys km ktore posiadaly TYLKO JEDNEGO wlasciciela .Kazdy kto zna prawo w Niemczech wie ze nikt w takim przypdku nie bedzie ryzykowal klopotow prawnych
http://tnij.org/gvr5

I co niemozliwe?
dark13
Początkujący

17 Maj 2010, 15:59

Tak, tylko weź pod uwagę to, że handlarze wolą kupić za tą samą cenę zjechanego Golfa 3, niż 2 z małym przebiegiem.
Kierunkowskaz
Zaawansowany

Miejscowość: Warszawa (WI)

17 Maj 2010, 16:04

przeciętny samochód robi ninimum 20 tysi rocznie więc można policzyć ile minimum ma przebiegu, auta które robią mniej i są w zajebistym stanie nie są sprzedawane handlarzom tylko idą do rodziny znajomych, do ludzi którzy uczą się jeździć, więc jak ktoś mi mówi że auto od 70 letniej niepalącej dziewicy, po 3 zawałach użytkowane raz w tygodniu na dojazd do kościołą to sorry :mrgreen: ale nie wierze w przbieg 15-16 letniego auta poniżej 300 tyś
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

17 Maj 2010, 16:32

Ale nie twierdze ze ten golf z ogloszenia ma tyle przebiegu ile deklaruje sprzedajacy tylko ze takie przebiegi rzedu 100-150tys w 15 letnim samochodzie t nie sa niemozliwe.
Zreszta to jest jakas przypadlosc ludzi ktorzy zrobili sobie z przebiegu bozka i wazniejsze sa dla nich cyferki na zegarach niz faktyczny stan samochodu .I stad wlasnie handlarze oszukuja bo kupujacy wymagaja przebiegu ponizej 200tys ale za polowe realnej wartosci .
dark13
Początkujący