Vw Golf IV TDI- Silnik

28 Sty 2009, 18:22

witam mam taki problem, jak chamuje trzesie mi sie silnik znaczy sie tak bardziej jak by plynal, jest tak przy chamowaniu jak i rowniez jak po prostu zwalniam sam wytraca predkosc ale juz jedzie bardzo wolno to tez tak jest jak by plynal, ale jak dodam gaz znika ale pojawia sie tak znowu ale nie zawsze tak jest nieraz normalnie sie staje i tego nie ma. obroty nie skacza utrzymuja sie tak jak trzeba jest prawidlowo. i chcialem dodac ze nie tylko tak ja mam to w golfie znajomi tez tak maja i nie wiedza o co chodzi co mozna z tym zrobic dzieki pozdrawiam
Gtman32
Nowicjusz

• 04 Lut 2009, 11:06

Ja mam podobnie tyle że w VW New Beetle 1.9TDI podczas hamowania silnik ma nierówne obroty a gdy sie zatrzymam to wszystko wraca do normy... bylem u mechanika i ie pocieszyl mnie, powiedzial że to bardzo poważna sprawa że na 99 % przyczyną jest jakieś koło dwumasowe czy coś i trzeba by je poprostu wymienić a koszt takiego kola to....2,5 tyś zł :/ do tego by potwierdzić tą teorie trzeba by wyciągnąć skrzynie (450zł)
    Masz New Beetle, może chcesz dowiedzieć się czegoś ciekawego na jego temat?
    BBoyUkasiu
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Jastrzębie Zdrój

04 Lut 2009, 19:45

czy chodzi ci o to ze silnik w pewnym momencie przestaje wytracac obroty mimo ze pedał gzu jest odpuszczony, czy o to ze silnikiem zaczyna rzucac?
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

04 Lut 2009, 19:54

no wlasnie nie wiem jak to jest ale przy chamowaniu obrotu wygladaja na rowne nawet jak leci na luzie to tez na zegarach jest rowno dodam gazu i przestaje, ale dzieki za podowiedz z tym kolem, ale jeszce kolo plus wymiana heh :P ale wymienic kto to akurat mial by mi tylko kupic kolo ale to nie usmiecha mi sie na samym poczatku wydac na to kase wiec jak sie da jezdzic jakos to narazie musi tak zostac a potem mozna sie bawic :P nic dzieki
    Gtman32
    Nowicjusz

04 Lut 2009, 19:59

a chcialem dodac ze mechanik to ladna cene dal bo jak zobaczylem ile koszt tego kola dwumasowego wraz z sprzeglem bo nalezalo by wymienic odrazu to tak do 1500 zl jest ale ogolnie widzialem po 900 i do akurat tego auto co potrzebuje 1160 zl dobrej firmy sacha wiec ladnie mechanik chyba za wymiane sobie dolicza :D wiec to nie jest tak zle wiec wymienic mozna jak sie gdzie ma a tu akurat nie bedemial problemu dzieki za podpowiedz jak to bedzie to. to bedzie z glowy dzieki pozdrawiam
    Gtman32
    Nowicjusz

04 Lut 2009, 20:26

ale tak z ciekawosci niech ktos mi powie co jest przyczyna ze sie trzesie, co jest nie tak z tym kolem dwumasowym ( zamachowym)??
    Gtman32
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX - subkompaktowy crossover
      Według japońskiego magazynu Mag-X, subkompaktowy crossover Lexus UX – seryjna wersja koncepcyjnego modelu UX, przedstawionego na Międzynarodowym Salonie Samochodowym w Paryżu we wrześniu 2016 – może trafić do ...

05 Lut 2009, 09:57

moze nie wymieniaj tego tak odrazu i pojezdzij tez po mechanikach, bo u mnie teraz każdy gada co innego, sam nie wiem co zrobić narazie...wiesz a wywalić kase to nie sztuka jak to nie bedzie to
    BBoyUkasiu
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

05 Lut 2009, 09:57

dziś jade na dalsze poszukiwania....jak czegoś sie dowiem wiecej to napisze
    BBoyUkasiu
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

05 Lut 2009, 14:08

ok dzieki. ale ogolnie szukalem na google o tym kole dwumasowym i kazdy prawie takie same reakcje opisuje i mowia ze to wlasnie to co powiedziales ale do konca pewny nie jestem. ale ogolnie nawet do twojego auta widzialem nie drogie te kolo caly komplet ale jeszce trzeba znac dokladne dane silnika ale ogolnie to do 1500zl widzialem ale po 1180 tez :P to jak sie dowiesz czegos to daj znac dzieki pozdrawiam
    Gtman32
    Nowicjusz

13 Lut 2009, 21:01

u mnie sprawa zakończyla sie inaczej, okazało sie że w kompustawiona byla za duża dawka paliwa i sie dławil podczas toczenia....
    BBoyUkasiu
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika