Przyznaje chłopaki, ibizka ładniejsza! Nie wiem czy wspominałem, ale była u mnie w rodzinie taka 2004 1.4TDI tylko, że to był rozbitek sprowadzony do Polski więc sypał się po trochu, po drugie silnik bardzo oszczędny, ale strasznie hałasował! Po trzecie troche za sztywny, a golfy właśnie z tym są lepsze, bo są miękksze. Ten hałas dało się przeżyć, ale to, że krunkiel się sypał, już nie. No i z tymi lepszymi materiałami u golfów też się zgodzam. Wiem już, że golf V na 100% odpada, bo po pierwsze jest trochę za drogie w utrzymaniu(serwis, części, awaryjność), a po drugie za tą kasę można znaleźć coś lepszego
![Smile :)]()
Zastanawiam się teraz nad ibizą 02-08 najlepiej od 1 właściciela z niemiec, zadbaną, 100% bezywpadkową i oczywiście z silniczkiem 1.9TDI(najlepiej 130kucy:D) lub leonem 1generacji.
Podobają mi się też alfy 147 1.9JTD, ale za dużo negatywnych opini mają( psujące się skrzynie, elektryka, zawieszenie itd). O tych alfach to nie tylko opinia znajomych, internautów, ale też ludzie którzy pracują w serwisie alfy romeo. Ja potrzebuję auta niezawodnego!