Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
miałem obydwarobert7 napisał(a):pocieszny napisał(a): co będzie tańsze 7 litrów LPG czy 5,5 ON
wymiana świec czy remont turbiny co 100kkm
modlenie się na mrozie "oby odpalił" czt zrobienie brummmm bo benka zawsze pali (no chyba
ale piszesz głupoty... 7l to chyba na 50km...
turbina w Golfie akurat wytrzymuję na wiele tysięcy km.
wymiana świec żarowych i odpala za każdym razem.
dawid551 napisał(a):Ojciec mi radzi zeby brac benzyniaka cytuje: " z dieslem problem w zimie, nie poholujesz go " , "klekocze" , " jak kleknie to remont za cene polowy samochodu"
dawid551 napisał(a):spalanie :
1.9 tdi pali ponoc 5,5-6,5 l na 100 ( nie mowie o jezdze emeryckiej, tylko normalnej ale tez bez szalenstw typu pod 4 tys obrotow)
1.6 benzyna - ponoc da sie zejsc do 6,5-7l na trasie przy jezdzie do 100km/h , w miescie 8-8,5 bez wciskania gazu w podloge ( szalu nie ma, ale to raczej dobre wyniki)
nitro napisał(a):dynamika też lepsza w dieslu to 1.6 nie daje rady miałem okazje jezdzić passatem 1.6 i 1.9 tdi turbina robi swoje i dynamiczniej ciągnie
dawid551 napisał(a):Ojciec mi radzi zeby brac benzyniaka cytuje: " z dieslem problem w zimie, nie poholujesz go " , "klekocze" , "
dawid551 napisał(a):ojciec jest fanem raczej mocniejszych silnikow benzynowych, od zawsze w rodzinie mielismy primere 1.8 lub omege 2.0 w benzynie
Baza z danymi technicznymi samochodów marki VOLKSWAGEN. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne VOLKSWAGEN