Kiedyś pisałem tutaj z zapytaniem o samochód, Golf IV. Podawałem tam różne kryteria, inni mówili gdzie szukać i ile może kosztować taki samochodzik.
Na allegro znalazłem ciekawe ogłoszenie. Był to VW Golf IV z 2000r. z 115KM i 6-ścio biegową skrzynią biegów, 5-cio drzwiowy tylko tyle że bity w przód. Umówiłem się na oględziny samochodu i pojechałem z tatą. Wnętrze auta było brudne ale 1-2 godzinki z odkurzaczem + ścierka i nabłyszczacz i jak nóweczka lub oddał bym go do czyszczenia. Ale nie to jest najważniejsze w aucie, a szczególnie gdzie samochud był bity. Mój tata nie jest mechanikiem ale wraz z sprzedającym namierzyliśmy wszystkie defekty i co trzeba kupić:
-- Kolektor ssący
-- Podstawa filtru oleju
-- Chłodnica wody i klimy + wiatraki
-- światła przód
-- błotniki (prawy, lewy)
-- 2x poduszki powietrzne
-- Szyba (ale podobno przy zakupie sprzedający mówił że jego kolega po znajomości mógl by wymienić i wkleić nową za atrakcyjne pieniądze)
-- zderzak + grill
-- wzmocnienie
----- uszkodzona podobno jest jakaś łapa od podtrzymywania silnika, jest krzywa.
Cena tego samochodu to 11,900 ale jest w stanie oddać za 11tys. Szukałem części do samochodu i wyszło że w sumie zapłacił bym za ten samochód pomiędzy 14,610 - 15,000 (zależy od kosztów szyby oraz chłodnic + wentylator).
I tutaj pojawia się moje pytanie, czy części takie jak:
-- kolektor ssący
-- podstawa filtru oleju
będą nadawały się do Golfa z silnikiem 115KM z 2000r. od samochodu załóżmy z 1998r. 110KM czy 90KM również golf w dieslu.
jeżeli by ktoś chciał zobaczyć tego Golfa i doradzić mi czy warto się pchać w kupno tego samochodu to proszę bardzo.

P.S koszty pracy wyniosły by mnie 0zł.
golf:
- Kod: Zaznacz wszystko
[Aby wyświetlić zawartość tego pola musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Pozdrawiam, Misiek1990