O golfie

11 Kwi 2009, 17:46

Już po raz enty z kolei natknąłem się na tym forum na komentarze o golfie- że jest wieśniacki, buracki itp.
Co to za dziwny stereotyp? O co z tym chodzi bo jakoś nie czaję :? ?
Loosmo
Początkujący

11 Kwi 2009, 19:38

wiesz niektorzy sadza ze epoka golfa juz dawno minela i mowia ze golfa juz prawie kazdy ma,ale ja sadze ze golf to jest golf,dla mnie nigdy sie nie znudzi :)
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Kwi 2009, 19:45

Cały świat prze do przodu tylko golf pozostał prawie taki jaki był (wygląd)cóż! naśladuje Porsche?!Co wolno wojewodzie to...?! Ja VWagena rozumiem ,po co pakować kasę jeśli Golf i tak będzie okrzykiwany najlepszym samochodem w swojej klasie?!Widziałeś Astrę chociażby ? KIE,lub Hyundaie nowe?Oni chociaż się starają a VWagen?Nie musi,naturalnie tylko w przypadku tego modelu, Passat CC jest czaderski :shock: Jetta piękna a golf?Był piękny ,kiedyś!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

11 Kwi 2009, 20:21

O gustach nie rozmawiajmy. Jeden uważa, że Multipla jest ładna inny że DB9. Najśmieszniejsze, że każdy z nich będzie miał rację.
adamires
Początkujący

Miejscowość: World

11 Kwi 2009, 20:30

Nie krytykuję tych którym Golf się podoba ,dziwi mnie tylko to,że uważany jest za najlepszy samochod w swojej klasie i to zdecydowanie a gdzie jest Ford Focus ,który wykasował nawet właściwościami trakcyjnymi nawet AUDI A3?Przepada bez wieści ,dlaczego?!Czy to jest sprawiedliwe?A gdzie Astra?! :shock:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

15 Kwi 2009, 07:59

A ja miałem Golfa i obiektywnie muszę przyznac,że to był mój najmniej psujący się samochód...i mimo że dziś jeżdże innymi autami,to zawsze z sentymentem wracam do tamtego zwykłego Golfa,który nigdy mnie nie zawiódł a jego losy po odsprzedaży śledzę dalej i jak zapewnia nowy jego posiadacz-nadal jest nie do zajechania...
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volvo V90 Cross Country w zimie
    Volvo V90 Cross Country powstał, by stawić czoło trudnym warunkom drogowym i pokonywać oblodzone i zaśnieżone szosy. Do tego miał być duży i komfortowy. Trzeba przyznać, że udał im się ten zabieg! Sami Szwedzi przyznają, ...

15 Kwi 2009, 10:21

No wiesz racja ale to dawniejsze czasy.Ostatnio zrobiono testy KII Ceed"a i BMW 1,dziennikarz stwierdzil po co dawać za prawie taki sam samochód kilkadziesiąt tysiaków więcej? :shock: Tylko za ten znaczek ?Faktem jest to,że BMW odrobinkę lepiej się prowadzi i jest lepiej wykończone.Naprawdę Golfy teraz mają konkurentow nie byle jakich kiedyś byly poza konkurencją teraz już nie,podobnie jest z Mercedesami(poddostawcy części bywają tacy sami).Ja gdybym teraz miał kupować nowy samochód?Wybrałbym Hyundaia lub KIĘ! Skodę ,Dacię ,nie przeplacał bym za Golfa bo szkoda kasy.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

16 Kwi 2009, 07:05

Faktycznie taka Kia Ceed także mnie się podoba i pewnie gdybym miał ogromne zaplecze finansowe,to kupił bym właśnie ją (co tam najwyżej straci szybko na wartości...) ale w związku tym,że nie mogę sobie pozwolic na "wtopę" muszę kupic "pewny " model auta,to kupuję np: Astrę lub VW...
artur73
Awatar użytkownika

18 Kwi 2009, 09:56

Ja nie wiem ale ja gdy patrzę na stojące obok siebie Golfa i Astrę (nie mówię o wygladzie) to wyczuwam jakoś podświadomie,że Astra daje lepszy komfort jazdy i większą przyjemność.Golfem jechałem Astrą nie.Najciekawsze jest to,ze w ocenach ludzi znających się na rzeczy to te samochody pod względem jakości są prawie identyczne z tym ,że Astrę za te same pieniądze kupisz o rok młodsza.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

19 Kwi 2009, 08:53

u mnie w miescie, wsrod mlodziezy kroluje VW GOLF!!

zawsze gdy widze Golfa to zbiera mnie na wymioty (chodzi o te starsze wersje). Wstretny z wygladu (niewiele jest tak wstretnych aut, bezgustownie zrobionych), odglosy silnikow 1.4 powered by LPG (takie w wiekszosci tu jezdza, wyglada jak bolid, a silnik jak w szrocie z lat 80') doprowadzaja do smiechu. Jak dociskaja gaz to mam wrazenie ze zgubia polowe blachy (a moze to juz plastik?)...

do kierowcow, ktorzy kupuja to auto, aby jezdzic do pracy, szkoly, z rodzina etc. nic nie mam, ale do ludzi, ktorzy z niego robia super auto, dociskaja gaz na swiatlach tak jakby sie do wyscigu zbierali. Do tego czesto w ortalionie i lysej glowie...

Sorry z gowna bata sie nie ukreci, tak samo nigdy Golf nie bedzie wyscigowym autem i nei ma co sie tym czyms panoszyc na drogach..

Caly czas pisalem o golfie w wersji dresiarz (wiadomo ze takiego barana nie stac na golfa IV i w gore, ktore procz brzydkiego wygladu sa naprawde dobre - skrzynia DSG na przyklad)...

pozdro ;D
CruelRaze
Nowicjusz

19 Kwi 2009, 12:54

No coż niebawem z gliwickiej fabryki wychodzi najnowsza generacja ASTRY ,Adam Opel sam chyba otworzy oczy ze zdumienia patrząc na tę bryczkę z gory,dodam jeszcze,że powstaje we współpracy z Angielskim LOTUSEM :shock: Tak,tak tym Lotusem!Cudny samochód ,Włodarze OPLA cieszą się,ze polscy pracownicy okazują się tacy solidni i od Japonczyków różnią się tylko owalem oczu ,czyli jego posiadaniem!Astra jest niezmiennie cały czas coraz ładniejsza i lepsza a Golf jest coraz bardziej taki sam! Podobno to najlepsza ASTRA w historii tego koncernu.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

20 Kwi 2009, 09:21

Na zdjęciach co trzeba obiektywnie przyznac,jest na czym oko zawiesic...Naprawdę wizualnie ładne auto. Aby Adam Opel je zobaczył,trzebaby jednak zatrudnic "Nekroscopa" z powieści Briana Lumley'a... :)
artur73
Awatar użytkownika