VW GOLF V GTI 2.0 FSI / 200 KM

21 Wrz 2014, 14:09

Witam.
Przymierzam się do zakupu samochodu, mianowicie mam na oku VW GOLF V GTI 2.0 FSI / 200 KM.
Przejdę od razu do rzeczy, chciałbym dowiedzieć się od was jak najwięcej na temat tego auta najbardziej chodzi mi o silnik "2.0 FSI". Gdyż będę nim jeździł dość często (mam tutaj na myśli podróże do Holandii) i czy ten silnik nadaje się na tak długie podróże. Słyszałem że te gatunek nadaje się wyłącznie na jazdę po mieście itp. Chciałbym usłyszeć waszą opinie, a bardziej ucieszył bym się z opinii fachowca lub osoby która posiada dany samochód. Z góry dziękuje za pomoc.
TraiReq
Obserwowany

Auto: Golf V

21 Wrz 2014, 14:23

No to niezłe auto sobie wybrałeś...
Było wiele razy na forum o nowych silnikach VAG. Chodzi w zasadzie nie o FSI tylko TSI ale to to samo badziewie. Typową przypadłością silników VAG z bezpośrednim wtryskiem jest zbierający się nagar na zaworach. Wyczyszczenie tego osadu oznacza rozebranie silnika i duże koszty. Jeśli dorzucimy do tego spalanie oleju porownywalne z paliwem oraz nietrzymanie mocy (czasami w górę ale zazwyczaj w dół) sam sobie odpowiedz, czy warto :naughty:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

21 Wrz 2014, 15:27

Daj sobie siana z tym złomem..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

30 lat Toyoty Camry w Polsce
    Historia Toyoty Camry w Polsce rozpoczęła się 1987 roku. Przez wiele lat był to flagowy model osobowy w gamie marki, który u progu nowego stulecia został wyparty przez Lexusa. Niewykluczone jednak, że wkrótce ...