VW Jetta 1.4 TSi - 200 tyś. km to dużo?

13 Gru 2020, 11:18

Witam, jestem na etapie kupna samochodu i mam możliwość kupna VW jetty 1.4 tsi 122km caxa 2009 rok z przebiegiem 200 tys km. Przebieg potwierdzony, auto regularne serwisowane. Moje pytanie brzmi czego mogę sie spodziewać po takim przebiegu? Aktualnie nic nie jest do wymiany lecz zastanawiam sie jakie mogą być koszty w ciągu następnych 3 lat i zrobieniu w tym czasie ok. 40 tys km. Z góry dziękuję za odpowiedź
DjVilla
Obserwowany

13 Gru 2020, 21:23

Poszukałbym egzemplarz z mniejszym nalotem, ale ogólnie to nie 1,0 R3 TSI, 200 tys to nie jest kres tego silnika.
Jeśli był regularnie serwisowany i zmieniono rozrząd, no to 40 tys to nie jest kolejne 200... przejedzie
Sprzęgło w jakim stanie? Turbina? Trzeba zweryfikować na miejscu.
Ciekawe co ile lat ktoś tam olej zmieniał
demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Hyunadi Santa Fe Nowej Generacji - wizualizacje modelu
    Hyundai ujawnił pierwsze informacje dotyczące modelu Santa Fe Nowej Generacji, którego światowa premiera odbędzie się w lutym, a europejska prezentacja będzie miała miejsce podczas targów motoryzacyjnych w Genewie. ...