Vw Jetta 1991 r problem z turbosprężarką

31 Sty 2009, 19:19

witam jestem szczęśliwym posiadaczem niezwykłego samochodu jakim jest VW JETTA z 1991 roku. Samochód posiada silnik 1.6 turbo:D hehe tylko ze ta turbina nie działa jak powinna. Mój problem polega na tym że chciał bym coś z tym zrobić, znalazłem turbinę do takiego samochodu za 250 zl na allegro ale nie wiem czy jest warto coś takiego kupić czy lepiej zainwestować w jakaś lepszą turbinę i czy wogóle można jakaś lepsza zainstalować. Szczerze mówiąc nie znam sie na samochodach w ogóle dlatego pytam proszę o jakieś dobre rady z góry dziękuję
karO
Nowicjusz

• 31 Sty 2009, 23:43

Nie kupuj używek,bo nie wiadomo jaka będzie.Daj tą co masz do regeneracji.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

01 Lut 2009, 01:55

Napisz jaki masz problem z turbiną?
    Bruner75
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
    Miejscowość: TST
    Prawo jazdy: 19 07 1993
    Auto: Skoda Octavia II 1.9 TDI

01 Lut 2009, 09:30

mechanik mi kiedyś mówił ze ona praktycznie w ogóle nie daje tego powietrza co ma go w dmuchiwać i jak sie da gaz na maxa to ona tak gwiżdże troche a niby nie powinna . A ta regeneracja to droższa od kupna używanej turbiny za 250 zł?
    karO
    Nowicjusz

01 Lut 2009, 12:34

Ceny są różne - to zależy od warsztatu.Ale z całą pewnością,jaka by nie była cena za remont i za używkę,to używki nie opłaca się kupować,ponieważ nie wiesz,w jakim jest ona stanie i może okazać się,że po założeniu pojeździsz pół roku i też nawali.A po regeneracji,jest prawie jak nowa i zazwyczaj masz gwarancję kilka miesięcy.I lepiej nie wymieniaj ją sam,jeżeli się na tym nie znasz,bo to nie takie proste jakby się wydawało.Zanim założy się nową trzeba posprawdzać kilka rzeczy,a oprócz tego trzeba dojśc do tego,dlaczego uległa ona awarii.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

01 Lut 2009, 12:58

Oddaj ja do regeneracji moze wystarczy tylko przeczyscic muszle itp. i bedzie smigac jak nowa.
    dawidbn
    Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

01 Lut 2009, 13:08

OK to poszukam zakladu ktory ja zregeneruje w moim miescie wielkie dzieki za pomoc
    karO
    Nowicjusz

08 Sie 2013, 15:47

zakład który dobrze regeneruje turbosprężarki jets w Mielcu - [...] tu zajrzyj może znajdziesz coś ciekawego http://[reklama]/oferta-regeneracja.html
    do tego dają gwarancję na naprawiony sprzęt
    ramdaisy
    Nowicjusz

Auto: nie mam

19 Sie 2013, 15:30

Nie tylko w Mielcu,tego typu zakładów jest zdecydowanie więcej,warto zajrzeć także na naszą stronę i dowiedzieć się w tej kwestii znacznie więcej,w razie pytań służę rzecz jasna pomocą.
    Turbopama
    Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 1996
    Auto: BMW M3