VW LT 2,8tdi 156km czy Crafter 2,5 tdi 136/163km

07 Gru 2014, 19:39

Witam Wszystkich serdecznie! Jestem nowy na forum, poszukuję dobrego transportera masa całkowita 3,5t , który często będzie ciągnoł przyczepkę 2,5t tony. O sprinterze zapomniałem już nie dostanę w dobrym stanie 2,9 td. a te nowe 2,2cdi jakoś mnie nie przekonują.
Postawiłem na VW znalazłem landrynkę lt 2,8tdi 156km z 2006r z małym przebiegiem, opinie są o nim bardzo podzielone, rozchodzi mi się głownie o awaryjność i ekspluatację silnika. Czy nowszy crafter 2,5 tdi <tu moje ważne pytanie czy posiada tuleje cylindra, czy tylko kompozycję na bloku aluminiowym jak to ma AXD w T5 z którym mam bardzo nie miłe doświadczenia?.>
Może ktoś zna te silniczki i może opowiedzieć coś więcej o nich. Z góry dziękuję
kosukos
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 09 1999
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: a6 c5,t5 2,5 td , sprinter 2,9
Silnik: a6 ake
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Porządne opony to klucz do bezpiecznych wyjazdów
    W okresie świąteczno-noworocznym i ferii zimowych, gdy setki tysięcy z nas wyrusza na zasłużony wypoczynek, należy pamiętać o kluczowych kwestiach związanych z bezpieczeństwem na drodze. Według badań aż 70% Polaków ...
    Volkswagen Crafter "Van of the Year 2017"
    Nowy Crafter marki Volkswagen Samochody Użytkowe, produkowany wyłącznie w fabryce w Białężycach koło Wrześni, pod wieloma względami wyznacza standardy wśród aut dostawczych. Samochód ma bardzo bogate wyposażenie ...