VW LT 2,8tdi 156km czy Crafter 2,5 tdi 136/163km

07 Gru 2014, 19:39

Witam Wszystkich serdecznie! Jestem nowy na forum, poszukuję dobrego transportera masa całkowita 3,5t , który często będzie ciągnoł przyczepkę 2,5t tony. O sprinterze zapomniałem już nie dostanę w dobrym stanie 2,9 td. a te nowe 2,2cdi jakoś mnie nie przekonują.
Postawiłem na VW znalazłem landrynkę lt 2,8tdi 156km z 2006r z małym przebiegiem, opinie są o nim bardzo podzielone, rozchodzi mi się głownie o awaryjność i ekspluatację silnika. Czy nowszy crafter 2,5 tdi <tu moje ważne pytanie czy posiada tuleje cylindra, czy tylko kompozycję na bloku aluminiowym jak to ma AXD w T5 z którym mam bardzo nie miłe doświadczenia?.>
Może ktoś zna te silniczki i może opowiedzieć coś więcej o nich. Z góry dziękuję
kosukos
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 09 1999
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: a6 c5,t5 2,5 td , sprinter 2,9
Silnik: a6 ake
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Toyota Corolla 1966 rok
    Toyota Corolla jest modelem przełomowym dla marki. Nie tylko dlatego, że do dziś sprzedano ich ponad 45 milionów na przestrzeni 12 generacji, ale też dlatego, że to ten model spowodował, że Toyota stała się masowym ...