12 Lut 2013, 19:35
Pierwsza sprawa, to jest silnik cztero-cylindrowy. Druga kwestia związana z alternatorem, jest to nie możliwe, ponieważ tak jak pisała koleżanka powyżej, dźwięk pojawia się w trakcie jazdy. Samochodem jeździ żona ja wsiadam bardzo rzadko, ale z tego co udało mi się zaobserwować to dźwięk pojawia się gdy silnik się rozgrzeje lub prawie rozgrzeje, ogólnie gdy zaczyna się wyłączać automatyczne ssanie. Kolejna sprawa to prędkość, przy niższych prędkościach hałasu nie ma lub jest bardzo cichy lub przerywany, jak napisał kolega powyżej takie pohukiwanie sowy. Myślę że nie jest to też sam silnik, ponieważ ostatnio jadąc około 80 km/h, gdy pojawił się "wyjec" ( tak to nazwałem), wrzuciłem na luz i wycie nie ucichło, dopiero gdy prędkość spadła poniżej 65 km/h zrobiło się cicho. Wydaje mi się też, że jeśli włączy się już wyjec i powyje swoje kilkanaście sekund, to nie włączy się ponownie aż silnik nie wystygnie zupełnie, pomimo tego że będziemy samochód gasić i po jakimś czasie ruszać w dalszą drogę (mam na myśli takie jeżdżenie od punktu do punktu).