Vw passat 1,8t czy TDI?

17 Mar 2009, 15:12

zastanawiam sie nad zakupem vw passata b5 :D

1. jakie są różnicę miedzy b5 przed i po liftingu
2. jaki silnik będzie lepszy 1,8T na sekwencji czy jakis diesel TDI
3. jesli juz mialby byc diesel to jaki TDI 110, 115, 116, 130 te biore pod uwagę
4. niewidze lepszej propozycji jak vw pasat w cenie 15-25tys zł a moze audi a4, a6?

pozdrawiam
piotrauto
Stały forumowicz

17 Mar 2009, 15:47

Nie no to się już musi skończyć. Coraz bardziej myśle że piotrauto to zwykły troll który zakłada głupie tematy, a potem ma radoche(naprawde nie wiem z czego), że myślimy że jest on głupi czy co...
Ma on przecież passata (z jakże podkreślanym) wolnossącą benzyne- do której założył gaz- przejeżdżając ok.2,5k km miesięcznie. Ale kurde napisał w innym poście, że:
ostatnio zakupiłem volvo s40 mam następujące problemy:

No i oczywiście temat o tym czy S40 to odpowiednik Audi A4 ;)

Inne "kfiatki"
1)
kodeks nie mówi ze wyprzedzac mozna tylko jeden pojazd a wyprzedzanie 2 naraz to wyprzedzanie na trzeciego?

2)
wiec podgrzewanie lusterek i szyby nie włacza sie tylko zimą podczas mrozu?

3) Bardzo ważna kwestia:
ile spala autokar turystyczny?

4)
witam prosiłbym bardzo tych którzy maja mozliwość bo mają kompa, z tunerem i kanał tvn turbo o nagrywanie programów i zamieszczanie ich na rapidzie do ściągania

5)
I teraz coś takiego:
W temacie: https://www.forumsamochodowe.pl/viewtopi ... ht=#101063 ( o phaetonie)
Najpierw napisał:
lepsze od tego będzie audi a8 d3 4,0TDI

Gdy kilka osób napisało, ze dieselek będzie dobry do phaetona to:
nie słuchaj ich klekota do limuzyny nie pasuje!
kup benzyne np 4,7 , albo 4,2 i na gaz przerób
na sekwencję! jazda duzo tańsza niz diesel a komfort i osiągi nieporwónywalne oraz brak klekotu diesla
a poza tym zawsez auta benzyny są tańsze od diesli

Więc kurde jak w końcu?!
6)
2. 150km/h gdzie ty tyle jezdzisz i jeszcze wyprzadzasz?

Jak już tak szybko jeździmy to wyprzedzać nie możemy- albo szybka jazda albo wyprzedzanie :P
7)
to jak jade jednostajnie to ile najlepiej miec obrotów 1500 czy 2000

Jak by napisał 1500 a 3000 obrotów to moznaby odpowiedzieć ale tu jest taka wielka różnica że szok...
8 )
no ale do kościoła i to marketu trzeba czymś jechać

9)
niewiesz co to mydełko fa? krecenie kierownicą przy pomocą otwartej dłoni

10)
aha a mozecie mi powiedziec czy obroty wyższe od 3tys w benzynie nie szkodzą silnikowi ktory ma 12lat?
np ja zmieniam bieg jak mam 1500-2000 obrotów i jezdzę miedzy 1500-2500 stosuje ekodrifting

11)
Bo i po co TIRom poduszki powietrzne skoro:
no ale poco jak i to tir ma 1000000% większe szanse od auta osobowego

Może jak ktoś nie czai tematów to nie bedzie to śmieszne, ale jak ktoś czyta historie piotrato to wie że to tylko wierzchołek góry lodowej;)
A o tematach/tekstach typu- boje sie wyprzedzać; ja Ci nie wierze; nie masz racji; albo czy silnik mający 100 koni jest lepszy od mającego 160 koni- nie bede wspominać.
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

17 Mar 2009, 16:00

Piotrauto ma pewnie niezły ubaw po drugiej stronie :P pewnie z kumplami wymyśla te teksty, a potem ze śmiechu nie umieją wytrzymać jak czytają te odpowiedzi :P
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

17 Mar 2009, 16:06

Moze masz racje, ale ja tez mam niezły ubaw w domu jak odpalam forum i czytam co nowego wymyślił piotrauto :D :D
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

17 Mar 2009, 16:19

hehe,no to jest masakra normalnie co to sie dzieje z ludzmi :)
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Mar 2009, 19:59

jak wam sie nie podoba to mi nie pomagajcie i nie odpowiadajcie mzona zamknąc temat, chce kupic cos innego i sie wlasnie zastanawiam
piotrauto
Stały forumowicz

17 Mar 2009, 20:07

to sie zastanawiaj gdzie indziej.bo jak pewnie zauwazyles nie jestes tutaj zbyt mile widziany.jetses przeciez takim wspaniałym fachowcem na temat samochodów że sam wiesz co jest najlepsze wiec nie potrzebujesz opinii forumowiczów.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

17 Mar 2009, 20:12

nie na darmo masz podpis specjalista i naspamowane ponad 800 postow...
cayman9
Początkujący

17 Mar 2009, 20:42

Podziwiam eaxene za wytrwałość i czas na zrobienie historii postów piotrauto :D. Nieźle, nieźle.. Można by było założyć na NK fanklub piotraauto :D.

A od tego się wszystko zaczęło:

alfra-romeo-156-audi-a4-opel-vectra-b-volvo-v40-passatb5-vt10654.htm#p60285
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

17 Mar 2009, 21:01

wtedy szukał auta do góra 15 tysiecy moglbyc nawet diesel.prosze jak sie fachowiec wyrobił.teraz to diesel dla niego jest klekotem lepiej wierzyc w potęge gazu.a rozbija się volvo s40 i passatem.moim zdaniem to on jeździ, ale resorakami.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

17 Mar 2009, 21:37

ee tam;) wybrałem tylko to co ciekawsze z pierwszych 10 stron(a było ich 57 chyba) z postami piotrauto.
Piotrauto- jak myślisz dlaczego my tak Ci piszemy? Myślisz że na każdego byśmy odrazu tak wjechali za pytanie dotyczące np. jeżdżenia w kurtce? Nie. Ty swoimi wypowiedziami, swoim zachowaniem na tym forum, swoim "nie wierze Ci", swoim dociekaniem najglupszej rzeczy zasłużyłeś na to.
Poza tym Twoje posty często się wzajemnie wykluczają(jak choćby o tym VW Phaetonie), lub raz piszesz że masz passata, potem że masz s40, potem że chcesz do passata założyć gaz, który już założyłeś, a potem (o zgrozo) chcesz kupić... passata. Poprostu nie korzystasz z naszych rad(vide zakładanie gazu- wszyscy mówią Ci że to nei ma sensu a Ty swoje).

Dlatego poprostu uważam, że piszesz te wszystkie posty tylko po to żeby ludzi wkurzać, żeby mieć jakąś chorą radoche. Nie wiem czy tak jest napewno- czasem masz racje, chociażby temat z ABSem i lodem/śniegiem, ale swoje zdanie bronisz w sposób co najmniej głupi. Jeżeli tak nie jest to to pokaż, ale narazie to co pokazujesz nie nastraja optymizmem.
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

19 Mar 2009, 12:09

Też jakiś czas temu zauważyłem że te tematy to normalne prowokacje, wystarczy poczytać kilka z nich, sposób odpowiedzi piotraauto. Koleś pewnie ma radoche z odgrywania jakiejś roli i z bawienia się zakładaniem takich bezsensownych postów.
pirlo333
Początkujący