VW Passat 1.9 TDI 110 KM (1997)

07 Sie 2009, 21:43

stasiowski121 napisał(a):
max23 napisał(a):Ofszem można rozwalić ten silnik ale trzeba do tego dużo starań .

To zdanie mnie rozbawiło do łez zwłaszcza pierwsze słowo :lol:
max23 piszesz poprawnie po polsku jak nikt :D

A tak do tematu to bardzo rzadko się zdarzają awarię turbiny VW, trzeba dość się starać żeby turbo padło a naprawy już nie są takie drogie, za 800-1000 zł da się zrobić kompletną regeneracje.
Pompowtryski nie lubią rzecz jasna gorszej ropy. Lać dobre paliwo, nie dawać po garach na zimnym i regularnie zmieniać olej a nie powinno być żadnych kłopotów.
na forum możesz pisać z błędami lub bez to jest bez znaczenia jaki klawisz przestukasz -przecież każdy wie oco chodzi-poco czepiasz się pierdół
ps i poco małpujesz moje wypowiedzi niesforny ludku/napisz coś nowego a potem sprawdzaj błędy /poco poprawiać szkoda czsu/
max23
Początkujący

Miejscowość: elbląg

08 Sie 2009, 06:35

Kolego jakbyś nie wiedział to w regulaminie jest wyraźnie zaznaczone przestrzegaj zasad pisowni więc głupot mi nie wciskaj i nie zaniżaj poziomu forum.
stasiowski121

08 Sie 2009, 08:44

To forum i tak ma zaniżony poziom pod każdym względem.
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

08 Sie 2009, 15:09

Przez takich właśnie i paru innych nie wymieniając nikogo po loginie :evil:
stasiowski121

08 Sie 2009, 19:48

Rustin troche przesadziłeś,na tym forum obala się mity a ujawnia fakty tyczące samochodów,jeszcze tutaj dowiesz się ciekawych rzeczy ,skocz niebawem do tematu tyczącego Alfy Romeo to dowiesz się czegoś o czym raczej jeszcze nie słyszałeś i nie pisz ,że to forum ma niski poziom! ubliżasz tym samym prawdziwym znawcom i pasjonatom motoryzacji,których tutaj jest więcej niż kilku!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

08 Sie 2009, 22:42

nie chodzi mi o wiedze ludzi ktorzy sie wypowiadaja,bo lubie czytac i duzo sie juz dowiedzialem z tego forum,jest tu naprawde wiele osob co sie zna.Chodzilo mi o niski poziom pod kazdym wzgledem kultury i wypowiedzi innych chociazby w tym temacie https://www.forumsamochodowe.pl/pytanie- ... t22931.htm to jest normalne na forum?gdzie jest moderator?jak uwazacie to za normalne i nic takiego jak ktos zadaje pytanie a drugi do niego pierdolcu to jest cos nie teges jednak.
rustin
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla TE27 (1972–1974)
    To właśnie od niej zaczyna się wielka przygoda Corolli ze sportem. Pod maską lekkiego, ważącego zaledwie 855 kg nadwozia coupe ówczesnej Corolli TE27 zamontowano 115-konny silnik DOHC z Celiki. Ta wersja trafiła do ...
    System odzyskiwania energii kinetycznej - KERS
    Firma Volvo Car Group zakończyła obszerne testy drogowe systemu odzyskiwania energii kinetycznej – KERS. Rdzeniem tego rozwiązania jest koło zamachowe z włókna węglowego. KERS jest lekki, wydajny, obniża spalanie, ...

08 Sie 2009, 23:12

rustin napisał(a):nie chodzi mi o wiedze ludzi ktorzy sie wypowiadaja,bo lubie czytac i duzo sie juz dowiedzialem z tego forum,jest tu naprawde wiele osob co sie zna.Chodzilo mi o niski poziom pod kazdym wzgledem kultury i wypowiedzi innych chociazby w tym temacie https://www.forumsamochodowe.pl/pytanie- ... t22931.htm to jest normalne na forum?gdzie jest moderator?jak uwazacie to za normalne i nic takiego jak ktos zadaje pytanie a drugi do niego pierdolcu to jest cos nie teges jednak.

Akurat wymieniony powyżej post tyczy się do mnie to teraz na swoją obronę powiem tyle że kolega który pytał się ile mocy ma jego xsara zadał pytanie nie w tym dziale co trzeba kazał rozkodować niepoprawny numer VIN gdyż zaglądnąłem na servicecitroen.com i tam pojawia się komunikat że numer vin jest niepoprawny ta jak ja mam mu pomóc

I jeszcze jedno gdybyś nadal sądził że ja mam niski poziom wypowiedzi to zobacz moje wszystkie posty to dowiesz się ilu osobą pomogłem na tym forum w wyborze aut Kto na tym forum obalił wraz z innymi ( posiadaczami Alf ) stereotyp o alfie co ??
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

08 Sie 2009, 23:21

A co to ma do rzeczy ilu osobom pomogłes co zrobileś.To co z tego że nie w tym dziale itd to ci daje prawo pisac do kogos pierdolcu?dajcie spokoj z takim forum
rustin
Aktywny

08 Sie 2009, 23:27

rustin napisał(a):A co to ma do rzeczy ilu osobom pomogłes co zrobileś.To co z tego że nie w tym dziale itd to ci daje prawo pisac do kogos pierdolcu?dajcie spokoj z takim forum

Jak ci forum nie pasuje to po co się udzielasz co ???
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Sie 2009, 23:31

Własnie nie wiem,szkoda pisać.temat uważam za zamkniety jeżeli inni uważaja że jest ok
rustin
Aktywny

08 Sie 2009, 23:37

Popatrz na inne posty nie tylko ja tak pisze innym tez się zdarza a ty odrazu wielką aferę robisz
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

09 Sie 2009, 09:40

Panowie a ja uważam,ze fora samochodowe to nie miejsca dla damulek z pieskiem,nie dla facetów metroseksualnych ,którzy ganiają do kosmetyczek po manicure i pedicure i krzyczą czasami och i ach! :mrgreen: To jest miejsce dla facetów czasami upapranych smarem i pachnących benzyną oraz olejem silnikowym.Każdy normalny facet musi umieć przyjąć na twarz nawet obelgę,każdemu zdarzy się wymsknięcie jakiejś inwektywy ,my tutaj piszemy a nie rozmawiamy.Gdyby Moderator usuwał wszystkie posty tego typu ogołocił by forum z prawdziwego życia,normalnego takiego jakie jest tak naprawdę, bez udawania :!: Naturalnie nie pochwalam określenia p...lcu ,to było nie na miejscu ale cóż się dziwić Szybkiemu ,który byc może jest sfrustrowany tym ,że tak często wylewa się pomyje na koncern Fiata,zupełnie niesłusznie ale to temat na inne posty! :wink:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

09 Sie 2009, 10:08

Gdyby rustin był administratorem i dawał wszystkim bana to połowy użytkowników forum by nie było
Ja ostatnio na tym forum usłyszałem że właściciele alf to sami alfonsi z słomą w butach ale obrażony się nie czuje bo do tego jest forum aby wyrazić swoją opinie A jeżeli użytkownik którego nazwałem pierdo*cem czuję się obrażony to pragnę go przeprosić aby rustin dał mi już święty spokój
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

09 Sie 2009, 10:39

No dobra muszę tutaj dorzucić jeszcze swoje trzy grosze skoro są w tym kraju ci,którzy uważają iż Alfiści to ci którym słoma wystaje z butów! :shock:Koncern Fiata jako pierwszy zastosował wtrysk bezpośredni w autach osobowych z dieslem.Pierwszy wtrysk common rail to dzieło włoskiego inżyniera.Silnik JTD pod zmienionymi oznaczeniami jest stosowany w takich samochodach jak OPEL VECTRA,ZAFIRA,ASTRA.SaaB wykorzystuje te silniki w swoich dwóch modelach czyli 9-3 oraz 9-5(min.TWIN STAGE TURBO 1.9 180 KM,400Nm).CADILLAC w jednym modelu BLS 1.9D(czytaj turbo diesel). SUZUKI 1.9 SX4DDiS.Koncern Mercedesa dopuszcza FIATA do swoich technologii właśnie ,zastanawiam się czego oczekuje w zamian :mrgreen: ,domyślam się tylko ,cóż wielu wytwórców jak widać ciągnie do słomy wystającej z silników ,napędzanych słomą jak chcieliby niektórzy .FIAT na pewno pracuje dalej nad common rail,efekty tego ujrzymy !Dużo słomy albo i nie dużo wala się po naszych drogach :mrgreen: :twisted:
PhantomASA1
Forumowicz VIP