VW Passat 1993r - problem z pompą paliwową

30 Cze 2008, 10:07

posiadam VW Passata rocznik 93 z instalacją gazową.

wiec tak:
miesiac temu zepsula mi sie pompa paliwa, wymienilem ją (kupilem od kolesia z AutoMoto) i teraz jest problem.. na początku (2-3 dni) chodzila dobrze ale zaczęła "piszczeć" i to dosłownie :cry: zadzwoniłem do tego gościa co mi ją sprzedał a on powiedział ze trzeba dolać do pełna bak i bo "prawdopodobnie jest zapowietrzona" - tak powiedział. Ja tak zrobilem i zatankowalem auto pod tzw "korek". Przez następne kilka dni (3-4) chodziła znów jak by ciszej ale zaczęła znów "piszczeć" (i to jeszcze głośniej niz wcześniej) i tak do dzisiejszego dnia :(

auto przy tym nie chce jechać, czasami nawet ciezko go odpalic.

ps. pompe wymieniłem całą (czyli z całą obudową)

macie jakąś rade na to??
barteq28
Nowicjusz

Miejscowość: google.pl
  • 30 Cze 2008, 20:06

A pompa była nowa,czy używana?Podejrzewam,że używana.Dlatego zawsze piszę,że takie elementy nalezy wymieniać zawsze na nowe.Dodatkowo,mając samochód na gaz,należy pamiętać i tym,żeby bak był napełniony przynajmniej do połowy - paliwo chłodzi pompkę.
    Możliwe też jest,że przewód z pompki do listwy jest zagnieciony lub zapchany i paliwo ma ciżeko "przejść" do listwy.Ale wówczas byłyby oczywiście problemy z pracą silnika na benzynie.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

05 Mar 2010, 16:54

miałem zatartą pompę ze względu na niski poziom paliwa w zbiorniku podczas jazdy.Kupiłem nową w sklepie VW,zamontowałem i jeżdże do tej pory :smile:
    Dyndus
    Nowicjusz

Miejscowość: Z Niemiec
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
      Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
      Sala koncertowa na czterech kołach
      Czasy klasycznego radia AM/FM i stosów kaset magnetofonowych zdolnych zaspokoić większość muzycznych potrzeb kierowcy dawno już minęły. W najnowszym Lexusie LS można znaleźć nie tylko styl nawiązujący do japońskiej ...