VW Passat 1993r - problem z pompą paliwową

30 Cze 2008, 10:07

posiadam VW Passata rocznik 93 z instalacją gazową.

wiec tak:
miesiac temu zepsula mi sie pompa paliwa, wymienilem ją (kupilem od kolesia z AutoMoto) i teraz jest problem.. na początku (2-3 dni) chodzila dobrze ale zaczęła "piszczeć" i to dosłownie :cry: zadzwoniłem do tego gościa co mi ją sprzedał a on powiedział ze trzeba dolać do pełna bak i bo "prawdopodobnie jest zapowietrzona" - tak powiedział. Ja tak zrobilem i zatankowalem auto pod tzw "korek". Przez następne kilka dni (3-4) chodziła znów jak by ciszej ale zaczęła znów "piszczeć" (i to jeszcze głośniej niz wcześniej) i tak do dzisiejszego dnia :(

auto przy tym nie chce jechać, czasami nawet ciezko go odpalic.

ps. pompe wymieniłem całą (czyli z całą obudową)

macie jakąś rade na to??
barteq28
Nowicjusz

Miejscowość: google.pl
  • 30 Cze 2008, 20:06

A pompa była nowa,czy używana?Podejrzewam,że używana.Dlatego zawsze piszę,że takie elementy nalezy wymieniać zawsze na nowe.Dodatkowo,mając samochód na gaz,należy pamiętać i tym,żeby bak był napełniony przynajmniej do połowy - paliwo chłodzi pompkę.
    Możliwe też jest,że przewód z pompki do listwy jest zagnieciony lub zapchany i paliwo ma ciżeko "przejść" do listwy.Ale wówczas byłyby oczywiście problemy z pracą silnika na benzynie.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

05 Mar 2010, 16:54

miałem zatartą pompę ze względu na niski poziom paliwa w zbiorniku podczas jazdy.Kupiłem nową w sklepie VW,zamontowałem i jeżdże do tej pory :smile:
    Dyndus
    Nowicjusz

Miejscowość: Z Niemiec
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      [2018] Mercedes klasy A
      Mercedes pokazał kolejną generację klasy A. Silniki, które będą dostępne to m.in. 1,4 turbo 163KM (A200), 2,0 turbo 220KM (A250) oraz 1,5 diesel 116KM (A180d). Później paleta ma się rozszerzyć. Moim zdaniem ...