VW Passat B4 1,9 diesel- gaśnie podczas jazdy!

15 Lut 2009, 21:55

Witam! Panowie rozwiazałem problem z moim Passatem! Jeździlem, jeździłem aż autko zgasło i juz nie chciało w ogole odpalic! dopiero jak samochód calkowicie stanął mechanik doszedł co go boli i po godz odebrałem auto! W moim przypadku wadliwy był jakiś przekaźnik od fabrycznego alarmu, po jego wymianie okazało sie ze to to i auto smiga jak nalezy...! pozdrawiam! i dziekuje za wszystkie wasze propozycje!
MatiMateusz
Nowicjusz

• 15 Lut 2009, 22:09

Zobacz na moj post z 03.01.2009r.To typowa usterka.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

16 Sie 2010, 14:57

Witam. ja mam problem z autem juz miesiac . a mianowicie gasnie i pali sie kontrolka swiec rowniez go szarpie i dzieje sie to przy niskich obrotach ale nie ma reguly bo czasem tez przy 60km/h. bylem z autem na podpiecie komputera i wykazal blad "nastawnika pompy wtryskowej co o tym sadzicie?jakie macie dla mnie rady?filtry powietrza i palia zostaly wymienione gdyz myslalem ze to one sa przyczyna. i czy jezdzenie moze byc konsekwecja wiekszej naprawy ?a i gdzie sprawdzic numery pompy ?pozdrawiam i czekam na szybka odp

[ Dodano: 16 Sierpień 2010, 15:59 ]
    czy moge jezdzic ?czy spowoduje to negatywne skutki ?
    rambo1009
    Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

14 Lis 2011, 22:21

Może to już trochę po czasie, ale nie zaszkodzi podać jeszcze jedną możliwą na 99,9% przyczynę, otóż najprawdopodobniej jest to zawieszający się moduł alarmu (czarna skrzyneczka z dwoma wtykami) znajdujący się tak jak pisał virus 2009 dnia 15 lut. 2009 - 16:58, (miejsce połozone miedzy włacznikiem świateł a bezpiecznikami). Miałem to samo, wystarczył jeden telefon do dobrego elektryka i na wstępie powiedział mi (przez telefon zdiagnozował), że to jest to i miał racje. Po przejściach z moim samochodem uważam, że to najprawdopodobniej moduł robi wariacje. Wymiana na nowy, używany albo podłączenie na ostro (czyli bez modułu) powinna pomóc. Myślę, że "rambo1009" rozwiązał już problem, ale ta informacja może się przydać dla niewtajemniczonych, Pozdrawiam.
    czarnyw
    Obserwowany

Auto: vw passat b4
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes-Benz A 45 AMG fascynujący samochód kompaktowy
      Po raz pierwszy w historii sportowy oddział Mercedes-Benz prezentuje fascynujący samochód kompaktowy. A 45 AMG to element strategii "AMG Performance 50", stworzonej dla uczczenia 50. urodzin AMG w 2017 roku. Do jego ...
      Hybrydowy Yaris hatchback
      Wraz z premierą Yarisa czwartej generacji rozpoczyna się nowa epoka dla tego modelu. Nowy hatchback to na tle poprzednich generacji prawdziwa rewolucja. Jednocześnie jednak świetnie się wpisuje w historię miejskiej Toyoty. ...