Vw passat B5 1.8 problem z obrotami

13 Lut 2009, 15:29

Problem polega na tym że auto zachowuje się dziwnie. Kiedy puszczam pedał gazu silnik reaguje z dwu sekundowym opóźnieniem. po wrzuceniu biegu jałowego obroty trzymają się blisko 1800 lecz gdy zatrzymam auto spadają do prawidłowych 800. Wymieniłem przepustnice lecz to nie to. Na kompie pokazuje błąd po przegazowaniu lecz nie wiadomo gdzie i dlaczego. prawdopodobnie łapie lewego powietrza. :(
tylko motocykle!
pablo21
Nowicjusz

13 Lut 2009, 19:00

Jeśli pokazuje błąd to musisz go odczytać i będziesz wiedział co mu dolega. A to,że łapie lewe powietrze to chyba tylko przypuszczenie bo jeśli tak to w sumie masz już odpowiedz na swój problem.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

14 Lut 2009, 13:05

byłem nim w BOSCH SERVICE i jeden dzień to było za mało na znalezienie przyczyny a z tego co mówili komputer nie pokazuje w tym przypadku gdzie tkwi błąd. Auto jest mi potrzebne niemal codziennie więc nie mogę zostawić go na więcej niż dzień więc staram się sam dowiedzieć o co chodzi wtedy mechanik nie będzie tracił czasu na szukaniu tylko zajmie się naprawą.
:!:
tylko motocykle!
pablo21
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Peugeot 3008DKR Maxi – dane techniczne
    Peugeot 3008DKR Maxi został zaprojektowany do jazdy na czas po drogach o nawierzchni miękkiej, wydmach oraz bezdrożach i jest przygotowany na najtrudniejsze warunki, spotykane na trasach rajdów terenowych całego świata. ...
    Maserati GranTurismo - opinia i wrażenia z jazdy
    Miałem okazję trochę pojeździć i jako że nie ma opini na temat tego auta więc się podziele wrażeniami. Maserati GranTurismo Silnik 4.2 V8 405 KM Skrzynia aut. 6 Biegowy Rok prod. 2010 Całokształt Uważam że to bardzo fajne ...