VW PASSAT B5 1.9 110km - Raz biegi wchodzą raz nie

16 Lut 2016, 08:24

Cześć. Mam dość zagadkowy problem. Otóż posiadam Passata b5 110 AFN. Dzień jak codzień jazda w normalnym stylu jak zawsze. W pewnym momencie pociągnęło mnie do przodu kiedy stałem na światłach, raz i drugi, Zgasiłem silnik i odpaliłem. Nie dało się wrzucić żadnego biegu, był dźwięk dziwny po puszczeniu sprzęgła, to jakby nie było sprzęgła . I tak też został sholowany do mojego mechanika. Mechanik wsiadł dziś rano, odpalił i pojechał... tylko biegi ciężej wchodzą co to może być ? Nie chce żeby problem się powtórzył a on nie wie co naprawić bo auto jeździ. Dziękuję za odpowiedzi wszelkie :)
ziXen
Obserwowany

Prawo jazdy: 28 01 1993
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volkswagen Passat B5
Silnik: 1.9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

18 Kwi 2016, 15:49

ziXen napisał(a):W pewnym momencie pociągnęło mnie do przodu kiedy stałem na światłach, raz i drugi

Stałeś na światłach i trzymałeś nogę na sprzęgle z wrzuconą jedynką? Wtedy cię pociągnęło?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochodem na narty - o czym trzeba pamiętać?
    Rozpoczął się okres ferii zimowych, a tym samym rodzinnych wyjazdów na narty. Jeżeli taka podróż ma odbyć się samochodem, warto zastanowić się nad sposobem przetransportowania nart, a także przygotować się do ...