11 Gru 2013, 14:29
Na początku witam wszystkich bo jestem tutaj nowy a teraz do rzeczy
na starcie dodam, że od dawna bardzo podobały mi się samochody Volvo v40 no i wyjechałem za granicę aby konkretnie uzbierać na ten samochód ale teraz po powrocie trochę poszperałem w necie na temat silników diesla w nich stosowanych i o ile sam samochód jest porządny, wiadomo jak to volvo to silniku 1.9 dCi 116km czytam i słyszę na prawdę różne opinie i właśnie jestem zdziwony bo zawsze byłem pewny, że ta jednostka produkcji reanault nie wiele odstępuje od 1.9 TDI a tutaj czytam, że silnik może mieć problemy z wtryskiem common rail, koło dwumasowe lubi się psuć ale tak na prawdę nigdzie nie mogę znaleźć rzetelnej opinii na temat tej jednostki, takiej który by rozwiała moja wątpliwości czy warto czy też nie no i właśnie to spowodowało, że mimo tego, że zawsze marzyłem o V40(mówię o roczniku 02/04) to zacząłem się zastanawiać nad kupnem Passata B5 1.9TDI 130km i tutaj chyba nikt nie zaprzeczy, że jest to bardzo dobra jednostka, popularna, znana przez mechaników i to wszystko sprawia, że koszty jej utrzymania są stosunkowo niskie ale mimo to powtarzam, że jestem zakochany w V40 i dla tego mam taki dylemat dla tego tutaj napisałem bo myślę, że będziecie mi w stanie pomóc w końcu znacie się na rzeczy znacznie lepiej niż ja z góry dziękuje za pomoc no i proszę o naprawdę rzetelne i jasne odpowiedzi bo dużo poświęciłem aby zebrać odpowiednią sumę dla tego chciał bym te pieniądze dobrze wydać a i dodam, że na auto chciał bym przeznaczyć do 15tyś zł
a tutaj podaję przykłady samochodów które mnie zainteresowały
VW Passat B5
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Volvo V40
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
jeszcze raz z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam