Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Lovato34 napisał(a):Jak masz 15k na auto, to szukaj za 12-13 max a reszta na niezbędne wydatki zaraz po zakupie.
Pamiętaj tylko że Passat to inny segment niż Golf, więc automatycznie serwis będzie droższy.
Ja bym szukał 1,8T, 1,8 zwykłe lub 2,0
z chęcią dowiem sie dlaczegoTego typu silniki, diesel wg mnie nie będzie dobrym wyborem dla Ciebie.
noisy napisał(a):Z diesli 1.9TDI 90KM będzie najbardziej trwały.
Słaby punkt zawieszenie, bardzo drogie w obsłudze.
Jeszcze temat rozrządu w 1.8T zeby go wymienić trzeba ściągać cały pas przedni.
artur73 napisał(a):A ja w tej kasie bym zwrócił uwagę na Vectrę C z dieslem fiatowskim 1,9CDTi
oraz a właściwie przede wszystkim na Lagunę II FL z doskonałym 2,0 dci lub 1,9 dci ale w wersji z poprawionym silnikiem 130KM ( nie 120KM). Tutaj w tym ostatnim przypadku są naprawdę szanse na niezły wóz.
Damian96 napisał(a):Myśle ze B5 FL będzie dobrym wyborem sam mam takiego od 2,5roku oprócz rozrzadu, tarcz i klocków, oleju filtrów i drążków kierowniczych nic nie było robione.
Jedyną radą to wybierać B5 FL z 6biegową skrzynią.
http://olx.pl/oferta/volkswagen-passat-milion-bez-wypadku-klimatronik-piekny-idealny-CID5-IDfaGHl.html#0b5b40c118
noisy napisał(a):Słaby punkt zawieszenie, bardzo drogie w obsłudze.
noisy napisał(a):Jeszcze temat rozrządu w 1.8T zeby go wymienić trzeba ściągać cały pas przedni.
Wezyrro napisał(a):Re: Vw passat b5 Fl pomoc w wyborze
20 Kwiecień 2016, 21:41
Lovato34 napisał(a):
Jak masz 15k na auto, to szukaj za 12-13 max a reszta na niezbędne wydatki zaraz po zakupie.
Znaczy posiadam jeszcze jakieś zaplecze na pierdoły typu płyny rozrząd itp.
Pamiętaj tylko że Passat to inny segment niż Golf, więc automatycznie serwis będzie droższy.
Ja najbardziej boję sie problemów silnikowych wiec czy golf czy passat to jeden dziad, silniki te same.
Ja bym szukał 1,8T, 1,8 zwykłe lub 2,0
Tez o tym myślałem tylko na dobrą instalację wydam 2600 zł do czterocylindrowca , i wg moich obliczeń musiałby palić mniej niż 14 litrów żeby był porównywalny pieniężne do ropniaka palącego około 6 litrów. Kasę przeznaczoną na lpg można zawsze wydać na remont pompowtrysków, dwumasy, lub turba
Wezyrro napisał(a):Z tym autem z kolei styczności nie miałem, wyglada fajnie, ale pytanie czy motor laguny nie jest jeszcze bardziej zaawansowany niż passata, jakby nie było to te tdi są już trochę leciwe i przez to znane przez mechaniorów. Chyba, że sie mylę
Emejcz napisał(a):Proszę bardzo, specjalnie dla ciebie 70 stron tematu osób które na tym jeżdżą.
http://a4-klub.pl/index.php?/topic/1501 ... e-wahaczy/
W jeszcze lepszych cenach wchodzi teraz SKV. Obecnie dystrybutor udostępnił kilka kompletów do testów.
szybki napisał(a):albo lexa w kwestiach serwisowych i z czym ludzie mają problemy...
PlanetTerror napisał(a):ps... Więcej obiektywizmu życzę
PlanetTerror napisał(a):Już od dłuższego czasu obserwuje to forum i jak widzę jak pan "specjalista" szybki wypowiada się na temat zawieszenia w B5 to śmiać mi się chcę .
Możesz się zarzekać że tak nie jest ale ty po prostu jesteś wyjątkowo uprzedzony do tego zawieszenia oraz modelu (a nawet całego koncernu) a ludzie na porządnym zawiasie jeżdżą po 180tysięcy i nie narzekają.
Także zamilcz chłopie bo wstydu sobie tylko robisz .
ale zaraz twoja wierna świta "moderatorów" 20-25 latków z motoryzacyjnego przedszkola pewnie stanie za tobą murem .
Pozdrawiam i bez odbioru
ps... Więcej obiektywizmu życzę
Baza z danymi technicznymi samochodów marki VOLKSWAGEN. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne VOLKSWAGEN