VW Passat b5 - pęknięta miska olejowa - klejenie czy wymiana

12 Kwi 2021, 14:38

Witam. Czy tak pęknięta miskę olejowa w passat b5 combi 1.9 tdi 2000r opłaca się kleić poxilina? Czytałem gdzieś że poxilina jest bardzo dobra na takie rzeczy ale czy na tak długie pęknięcie też się sprawdzi? A jak nie to czy jest możliwość odkręcenia miski bez obniżania sanek czy podnoszenia silnika? 

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Kszyp5
Nowicjusz

12 Kwi 2021, 14:49

Myślę,że żaden klej nie poradzi sobie z taką dziurą...
karolostro
Nowicjusz

12 Kwi 2021, 16:02

Myślę, że szkoda tu robić takie druciarstwo. Uszkodzenie jest spore i nawet jak by się udało je skleić to nigdy nie wiesz ile wytrzyma.

Poza tym znalazłem miskę do Passata B5 1.9 TDi za 65zł [link do oferty na Allegro wygasł] nie wiem czy to dokładnie taka ale za tyle na pewno nie opłaca się kombinować.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

12 Kwi 2021, 16:20

To nie jest pęknięte a połamane więc żaden klej nie da rady, ewentualnie spawanie jeżeli miska droga ale to tylko Passat więc pewnie w ciul zamienników w dobrych cenach
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

14 Kwi 2021, 12:07

Łooo Panie , ładnie przywaliłeś :D
mrzielnik
Nowicjusz

Zdjęcia: 1

14 Kwi 2021, 12:46

bez wymiany się nie obejdzie ...
hopusek
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Audi A3 8P
Silnik: 2.0 TDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sezon na rowery, rolki, deskorolki i hulajnogi
    W ciepłych miesiącach roku wzrasta liczba wypadków z udziałem rowerzystów. W zeszłym roku sprawcami aż 1830 z nich byli kierowcy samochodów osobowych. Zapobiec takim zdarzeniom można m.in. poprzez zachowanie ...

14 Kwi 2021, 13:22

No dobra to pasuje wymienić. To pytanie czy jest szansa że odkręcę i zdejmę miskę bez zbędnej kombinacji typu opuszczanie sanek czy podnoszenie silnika :naughty:
Koła z przodu były dużo mniejsze niż tylnie i musiało obcierać już od około 2 tygodni na różnych dziurach.
Kszyp5
Nowicjusz