VW PASSAT B5

29 Wrz 2012, 20:52

Witam Proszę o ocenę tego Passata
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

30 Wrz 2012, 09:50

Odpowiedź jest prosta - 8 tys. zł za Passata w TDI? Śmieszne.
Po pierwsze - najwyraźniej samochód był odpicowany na handel a zdjęcia robione, gdy na aucie zebrała się poranna rosa - zauważyłeś, że lakier wydaje się nieco zmatowiony? Ewentualnie ktoś umył go ciepłą wodą w zimny dzień. Jakkolwiek - komu normalnemu chciałoby się wstawać z samego rańca i cykać zdjęcia, skoro na aucie jest rosa? Czyżby nie garażował auta? Albo myć samochód w przymrozek?
Po drugie - drzwi pasażera po prawej stronie patrząc od tyłu auta (trzecie zdjęcie) mają na bank inny odcień.
Po trzecie - mam dziwne wrażenie, że klapa bagażnika po lewej stronie jest krzywo spasowana.
Po czwarte - handlarz-amator, środek jest wyplakowany, ale sprzedawca zapomniał zabarwić kierownicy, stąd część od poduszki/klaksonu jest czarna, a obwód kierownicy - wyblakły.

Nie pchałbym się w Passata za kwotę mniejszą niż 10 tys. zł, a szczególnie od handlarza. Jak szukasz diesela w kombi w tej cenie - Opel Vectra 2,0 DTI.
Vinny
Nowicjusz

Prawo jazdy: 24 06 2009

30 Wrz 2012, 10:21

Dobra dzięki z odpowiedź
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

30 Wrz 2012, 14:08

Jak chcesz potem pisać jak to sie Pasacik psuje to kupuj.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

03 Paź 2012, 21:28

I jeszcze to magiczne 160 000km w 14-letnim Passacie TDI... (daje się ktoś jeszcze na to nabierać?)
arti123
Początkujący

Miejscowość: Lca

04 Paź 2012, 10:49

Pozwolę sobie przytoczyć pewną fraszkę do tego modelu, "chcesz być królem polskiej wsi - kup Passata TDI".
Nie mogłem się powstrzymać :mrgreen:
kasztan93
Początkujący

Prawo jazdy: 02 03 2012
Auto: Fiat Cinquecento
Silnik: 704ccm
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1995

04 Paź 2012, 15:22

kasztan93 napisał(a):Pozwolę sobie przytoczyć pewną fraszkę do tego modelu, "chcesz być królem polskiej wsi - kup Passata TDI".
Nie mogłem się powstrzymać

No i pisze to ten którego auto jest tematem słynnej posenki mam czinkłaczento w holenderskim gazie :D
Ale tak na poważnie to ostatnio z kolegą oglądalismy passata za 9tys,ale to był silnik 1.6,naprawdę ucziwy stan,nie było sie w sumie do czego doczepic.Ja za taką kasę odpuscił bym sobie raczej to auto,ewentualnie poszukał benzyny
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

04 Paź 2012, 17:35

Tak tylko dla jajec napisałem, nie gniewać się proszę :)
A wracając do tematu to ciężko dzisiaj kupić dobrego passata jak się samemu nie sprowadzi, a i to trzeba mieć szczęście.
kasztan93
Początkujący

Prawo jazdy: 02 03 2012
Auto: Fiat Cinquecento
Silnik: 704ccm
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1995