Dla taksówkarza Vw Passat 2009r 2.0TDI do przejęcia \ sprzed

23 Wrz 2012, 19:57

Witam.

Szukam rozwiązania dla mojego problemu.
Jeśli jesteś taksówkarzem i nie masz samochodu to PRZECZYTAJ do końca.
3 letni Vw Passat może być twój już za rok do dwóch ew.dłużej do uzgodnienia.

W zeszłym roku w pażdzierniku w BRE Leasingu kupiłem dla swojego ojca auto za 50-kilka tyś.złotych.Zapłaciłem 10% pierwszej wpłaty , spełniłem formalności , oczywiście Leasingodawca zgodził się na użyczenia samochodu do mojemu ojcu do celów zarobkowych (taxi wbite w dowód ).
Od samego początku mój tatuś lekceważył sobie terminu płatności za ratę leasingową co spadło na mnie. Na początku tego roku Leasing przez niedotrzymanie terminu płatności za ratę rozwiązał ze mną umowę na wszystkie samochody jakie mam w leasingu. Podpisanie ugody kosztowało mnie ok.4tys.zł
Jako że mam swoją rodzinę (która się właśnie powiększyła o kolejne dziecko ) , swoje dwie firmy i swoje zobowiązania finansowe nie bardzo mnie stać na pokrywanie raty za samochód tatusia.
Mimo usilnych prób rozmowy z ojcem tatuś bagatelizuje problem.

WYMYŚLIŁEM SOBIE SPOSÓB ROZWIĄZANIA MOJEGO PROBLEMU.

Szukam osoby która w zamian za użyczenie auta spłaci ratę leasingową ok.2200-2400zł przez pierwszy rok. W pazdzierniku przyszłego roku jest wykup auta za 19% jego pierwotnej wartości czyli ok.10tyś.Koszty poniesione przeze mnie do zwrotu do uzgodnienia. W pażdzierniku bedzię faktura za ubezpieczenie ok.4tyś zł OC,AC,NW no i trzeba spłacić zadłużenia za przeterminowane raty tak więc oczekuję na początek swego rodzaju POKRYCIA KOSZTÓW PRZED PRZEJĘCIEM AUTA . Przepisanie, sporządzenie umowy sprzedaży auta możemy spisać już za rok (ew. do dogadania ) po wykupieniu auta z leasingu i rozliczeniu finansowym za poniesione przeze mnie koszta (do uzgodnienia).

Jako że nigdy nie zajmowałem się użyczaniem samochodów nie do końca wiem jak mam załatwić wszystkie formalności a myślę że jeśli znajdzie się osoba zainteresowana na pewno się dogadamy.

mój tel.533 977 334 Michał

VW Passat Kombi ,
rok produkcji 2009
skrzynia automatyczna Tiptronik ,
silnik 2,0 Tdi Common Rail 140KM
kolor srebrny , elektryka , klima .
Michal24
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 05 2002
Auto: Suzuki Grand Vitara,Renault Tr
Silnik: 1,9 DDIS
Paliwo: Diesel
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...