REKLAMA
Cześć,
poszukuje zamiennika na wysłużone, lecz nadal w świetnym stanie, Audi A4 B6 2.0 benzyna 130 km.
Budżet ustaliłem na 65k zł, z opcją minimalnego podniesienia jeżeli znajdę egzemplarz tego warty.
Pierwotnie miałem kupić Volvo V40, ale okazało się, że mało jest sensownych egzemplarzy, a sam samochód jest dość mały.
Dlatego skłaniam się ku:
- VW Passat B8 2.0 TDI 150 km,
- Audi A6 C7 2.0 TDI 177km/150km.
O ile Passata w moim budżecie spokojnie kupię, nawet 2016 r. z dobrym wyposażeniem Comfortline (często z pakietem business - zależy mi na reflektorach TOP LED i aktywnym tempomacie) i rozsądnym przebiegiem w okolicy 100k km, a tyle nie wiem jak wygląda kwestia Audi A6 C7.
Czy w moim budżecie jest szansa na znalezienie A6 C7 rocznik 2014/2015 z przebiegiem rzędu 150k zł? Widzę sporo ogłoszeń, ale nie wiem czy cokolwiek są warte te samochody? Niestety większość jest z daleka.
Z Passatem jest prosta sprawa - poleasingów jest masa, od osób prywatnych również można znaleźć.
Waham się jeszcze brać pod uwagę Audi ze względu na koszty. Jest to samochód cięższy, zatem i spalanie będzie wyższe. Zapewne serwis również będzie droższy w Audi. Komfort - pewnie lepszy. Za to rocznik starszy. Dużo dylematów.
Samochód będzie jeździł 1-2 w miesiącu 2x200 km, czasem po mieście do pracy 2x12 km (latem w cale - jeżdżę rowerem, zimą pewnie 1-2 w tygodniu, albo wcale). Plus wyjazdy turystyczne, ale to trasa.
Dziękuję za wszelkie porady.
Pozdrawiam