VW PASSAT Czekam na opinie

15 Gru 2007, 20:45

konkretnie chodzi mi o skrzynię tiptronic czy jest wadliwa , czy z ta skrzynią spalanie jest większe , jak coś wiecie to piszcie , wady i zalety:) pozdrawiam
krzysiek76
Nowicjusz

15 Gru 2007, 21:30

Ale którego Passata? Jaka to generacja?
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

15 Gru 2007, 21:45

to jest Passat z 2001 , 130 KM
krzysiek76
Nowicjusz

16 Gru 2007, 08:15

8) krzysiek76:Trzeba przyznać, że dość obcesowo podszedłeś do tematu; ton nie znoszący sprzeciwu...można przegrać wybory. :wink:
fordon

16 Gru 2007, 20:29

no własnie neiw iem co ty chciałes , zadałem pytanie bo po to jest to forum :lol: ton to twój wymysł i nie szukaj podtekstów gdzie ich nie ma , jesli ktos wie coś na ten temat to będe wdzięczny
krzysiek76
Nowicjusz

17 Gru 2007, 23:41

Witam,

Jeżeli chodzi o tiptronic to spalanie będzie zależało od stylu jazdy i od tego czy będziesz zmieniał biegi sam czy będzie to robił automat za ciebie. Generalnie silniki 1.9 TDI 130KM palą mało i tu czy będzie skrzynia taka o którą pytasz czy manualna to różnice w zużyciu paliwa będą naprawdę nie wielkie. Plusem tiptronica jest wygodne i szybkie przełączanie biegów, natomiast minusem jest droga naprawa jeżeli coś się zepsuje...
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Nooteboom Trailers - innowacje w DNA
    Uczestniczyliśmy w dniach otwartych zorganizowanych przez Nooteboom Trailers – holenderskiego producenta naczep specjalistycznych wykorzystywanych w transporcie nienormatywnym. W 2016 r. rodzinna od pokoleń firma Nooteboom ...

28 Gru 2007, 20:47

Mam problem z nierównomierną pracą silnika na każdym biegu w samochodzie PASSAT 1.9 TDI (94 r.). Wymieniony filtr paliwa i filtr powietrza! Dziękuję za odpowiedzi!!
frumentum
Nowicjusz

17 Sty 2008, 18:06

Ten silnik jest bardzo oszczedny z manualem czy tiptroniciem bedzie spalał 6-7l oczywisce w zaleznosci od jazdy moze spalic mniej lub wiecej ale nie wiele wiecej niz 7l.Tak ogólnie według mnie to jest najlepszy samochód w swojej klasie w sród uzywanych choć nie pozbawiony wad
passek b5
Początkujący