VW Passat czy warto

04 Gru 2017, 20:27

witam, chciałbym się was poradzić na temat samochodu.
Mam okazje kupić w nie dużych pieniądzach VW Passata B5FL 2.0 130KM. Samochód ogólnie zadbany i wgl. Chiałbym się coś dowiedzieć na temat tego silnika ponieważ na różnych forach patrzyłem i kazdy pisał cos innego.
Prosze was o opinie na temat tego silnika czy ma jakies wady i czy jest godny polecenia oraz czy są problemy ze zwiększonym spalaniem oleju tak jak nie którzy uważają oraz na temat spalania
arti21
Nowicjusz

Auto: Renault Laguna I

04 Gru 2017, 21:06

arti21 napisał(a):Mam okazje kupić w nie dużych pieniądzach VW Passata B5FL 2.0 130KM.

W niedużych to znaczy jakich? Okazje zdarzają się rzadko. Być może coś jest z nim nie halo ponieważ
arti21 napisał(a):Prosze was o opinie na temat tego silnika czy ma jakies wady i czy jest godny polecenia oraz czy są problemy ze zwiększonym spalaniem oleju tak jak nie którzy uważają oraz na temat spalania

...ten egzemplarz właśnie bierze olej, a tego niestety nie sprawdzisz na szybko i co potem zrobisz z takim kartoflem?
Szatynbury
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 01 2007
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: VW Passat B5 FL
Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

04 Gru 2017, 21:16

Olej to akurat w przypadku tego silnika normalka
Do tego słaby stosunek spalanie/osiągi
tyle
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

04 Gru 2017, 21:48

Passat jestz 2004 roku i moglbym go kupic za 9,5- 10 tyś z przebiegiem 154tyś więc cena chyba nie za duza.
A spalanie oleju mnie więcej jak wygląda?
arti21
Nowicjusz

04 Gru 2017, 21:59

Bo jesli w granicy tak 0,2 na tys km to jeszcze bym przelknal ale jesli wiecej to nie warto chyba sie pakowac w to
arti21
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volvo wprowadza zmiany w modelach S80, V70 i XC70
    Nowe elementy karoserii i wnętrza, zmiany mechaniczne, redukcja zużycia paliwa to tylko niektóre ze zmian, jakie nastąpiły w modelach S80, V70 i XC70. Dodatkowo znajdzie się w nich system sterowania pojazdem Sensus ...
    Legalizacja butli LPG
    Zbiorniki montowane w instalacjach gazowych w Polsce posiadają 10 letnią ważność badania. Po tym okresie należy dokonać legalizacji lub wymiany zbiornika na nowy. Maksymalny okres użytkowania butli to 20 lat, chyba że dokument ...