Audi A3, Seat Leon

14 Lis 2017, 23:01

Witam,
szukam auta do jazdy po mieście (dziennie około 60km). Planowałem kupić coś pokroju Leona, Audi a3. Budżet mam do jakichś 12- tysięcy. nieunikniona instalacja LPG, myślałem żeby kupić benzyne i samemu dołożyć.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia wygasł]

Co myślicie o tych? Dzięki:)
olaf557
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 10 2014
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam

14 Lis 2017, 23:08

W żadnym ogłoszeniu brak info o bezwypadkowości. Ostatni leon po dzwonie i tył też chyba kombinowany.
Idiotyzmem jest płacić za te modele z tym silnikiem 12k i jeszcze inwestować w lpg.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

14 Lis 2017, 23:10

Konkurencyjne auta w tym roczniku kupisz za 5-6k... Autorze sam sobie odpowiedz, czy te samochody są aż tak piękne i cudowne by płacić drugie tyle :(
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

14 Lis 2017, 23:13

Czyli w jakich modelach się bardziej rozejrzeć? Bo nie bardzo mogłem coś znaleźć w okolicach Rzeszowa
olaf557
Nowicjusz

14 Lis 2017, 23:18

focus 2, corolla e12, może jakaś astra h się trafi
Invi
Forumowicz VIP

14 Lis 2017, 23:34

Niestety poliftowe A3 czy Leony mają takie ceny, z resztą te auta wyglądają lepiej niż Golfy IV.
Wg mnie taki Leon z 1,8 nie jest takim wcale złym wyborem, bo dizajn auta nie wygląda specjalnie na lata 90.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

15 Lis 2017, 00:35

Kilka linków:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - przegląd i opłaty na ponad pół roku tylko lewy bok trochę przytarty.
[link do oferty na Olx wygasł] - bogate wyposażenie i świeży gaz.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - rzadko polecany model ale 1ręka mówi sama za siebie tylko cena trochę wygórowana..
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - sporo zdjęć,przebieg pomijam..
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko uwaga na skrzynie biegów (są problemy z łożyskami).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Lis 2017, 17:04

Dzięki wszystkim za sugestie. Jakos tak sugerowałem się A3 i leonem ze względu na dość fajne parametry i miejsce w środku. Potrzebuje tam zazwyczaj wozić coś ciut wiekszego i tam by dobrze weszło.
Barol, Ten peugeot 307 mi się spodobał myślisz, że warto się nim bliżej zainteresować? Droga jest wymiana tego korpusu przepustnicy? Miałem okazję jeździć peugeotem 206 w dłuższą trasę i jak dla mnie niewygodny samochód. Czy 307 jest podobna jeśli chodzi o wnętrze?

Ten golf sam nie wiem co myśleć. Troszkę mi wizualnie nieodpowiada.

Honda civic obawiam się, że jak gaz tam jeszcze założę to będzie średnio jechało. Silnik 1.4 dobrze go toleruje?

Tą almerę widziałem, nie interesowałem sie za bardzo bo dość dużo gość za nią chce.

Vectra niestety już wygasło ogłoszenie.
olaf557
Nowicjusz

15 Lis 2017, 22:34

olaf557 napisał(a): Droga jest wymiana tego korpusu przepustnicy?

sam korpus swoje kosztuje a wymiana niestety nie mam pojęcia.

olaf557 napisał(a):Czy 307 jest podobna jeśli chodzi o wnętrze?

307 jest nieco większe i bardziej wygodniejsze.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

18 Lis 2017, 12:46

[link do oferty na Olx wygasł]

Co myślicie o tych? W audi gaz stag od 2013. Zderzak był podobno malowany.
olaf557
Nowicjusz

20 Lis 2017, 15:15

Toledo ładne ale silnik taki sobie i ja nie dałbym więcej jak 10k.
A3 miał wymieniany zderzak bo z prawym przodem coś się działo do tego tylna klapa krzywo spasowana więc też coś się mogło dziać.
Barol
Awatar użytkownika

21 Lis 2017, 20:05

A coś z tego myślisz, że jest warte oglądnięcia? Jak narazie z tego co szukam po internecie to nic oprócz tego ciekawego nie moge znaleźć tak w okolicy 50km od Rzeszowa
olaf557
Nowicjusz

21 Lis 2017, 21:58

Oceny aut się nie podejmę, są lepsi spece od przeglądania zdjęć (btw to nie chcę wiedzieć w jakim stanie jest a4b6 za 8k;P)

Zrobię za to małą reklamę (znajomy znajomego itd)
[link wygasł]
Invi
Forumowicz VIP

21 Lis 2017, 22:11

Astrę można zobaczyć, ale coś podejrzanie tanio. Po za tym kto Ci da gwarancję, że nie będzie brała oleju. Włosi podobno nie dbają o samochody i o ile może być bezwypadkowy to szpachli może mieć na sobie bo Włosi parkują jak chcą.

Co do Hondy. Ja mam osobiście takie zdanie, jeśli Japończyk to góra 10-letni. Powyżej 10 lat już bym auta z kraju kwitnącej wiśni nie kupował, no może jeszcze Toyotę lub Lexusa bym brał pod uwagę. Niestety blachy w Japońcach lecą i to jest proszenie się o kłopoty bo o ile mechanicznie są wytrzymałe i nie będziesz miał zbyt dużo do roboty to blachy tą bezawaryjną mechanikę zrekompensują :P.

Skoda z jakimś dziwnym zderzakiem z przodu, przynajmniej jak na tak słabą wersję. Wydaje mi się, że był trafiony. Po za tym sprzedający to handlarz.

Audi A3 najlepiej wygląda z tego towarzystwa jak dla mnie, można obejrzeć.

A4 z tym motorem i jeszcze w automacie to jest jak zabawa w sapera. I jeszcze za taką cenę? Cudów nie ma, coś jest nie halo.
Szatynbury
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 01 2007
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: VW Passat B5 FL
Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2003

22 Lis 2017, 14:21

Szczerze to Audi A3 wygląda najgorzej w tym zestawieniu, prezentuje się jak na moje oko po prostu jako staroć, Leon ma nieco inną, napisałbym "ponadczasową" sylwetkę. ewentualnie Astra 3, akurat ta z linku jest dosyć zmęczona życiem, ale wersje 1.6 spokojnie znajdziesz w budżecie do 12k, osobiście zastanowiłbym się nad Octavia.
SpaCar
Początkujący

Auto: Peugeot 407
Silnik: 2.0 HDI
Typ: Kombi