VW Passat- kody climatronik

15 Lut 2015, 21:32

Witam serdecznie stałem sie posiadacza Passata B5 dziś troche poczytałem o błędach w climatronicku u mnie pojawiły sie nastepujące 256, 4fa, 332,538, 318 tylko nie mam pojęcia co one oznaczają jak je wykasować? Z góry dzieki za pomoc

Prosiłbym również ewentualnie o instrukcje szukałem ale do wiekszosci linki juz wygasły
mangi
Nowicjusz

Prawo jazdy: 25 03 1994
Auto: obecnie nie mam

16 Lut 2015, 10:37

mangi napisał(a):Prosiłbym również ewentualnie o instrukcje szukałem ale do wiekszosci linki juz wygasły

Kłamiesz - w google jest tego pełno.
Co do samych błedów, to proponuję pojechać do serwisu, bo to nie takie proste:
318 - zadziałał czujnik ciśnienia klimatyzacji - niemoniecznie czujnik musi być uszkodzony - może to byc np. niepracujący wentylator lub brak czynnika chłodzącegow układzie.
4FA- silniczek recylkulacji powietrza - coś jest nie tak z obiegiem wewnętrznym.
Reszta też jest w necie, trzeba tylko pozukać. Ale ogólnie i tak bez serwisu się chyba nie obejdzie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Chcesz zmienić pas? Pamiętaj o pięciu ważnych zasadach!
    Bardzo często przy wzmożonym ruchu na autostradzie czy na innej wielopasmowej drodze kierowcom wydaje się, że warto zjechać na sąsiedni pas, bo samochody poruszają się po nim szybciej. Dlaczego czasami nie warto tego robić? ...