Vw passat

07 Maj 2009, 09:19

Witam, zamierzam kupić samochód i chyba chciałbym vw passata. Zależy mi na tym żeby był on z serii b6 i miał mały przebieg i nieuszkodzony, bezwypadkowy itp itd.

W związku z tym mam kilka pytań:
1. czy pierwsze passaty z serii b6 (2005r) mogą być bardziej awaryjne niż np z roku 2006? Ponieważ słyszałem kilka takich opinii.

2. Znalazlem jedną ofertę, lecz cena w porównaniu do rocznika i przebiegu wydaje się podejrzanie mała. Czy jesteście ze zdjęć/opisu sprawdzić czy coś jest z nim nie tak?

[link do Onet wygasł]

3. wydaje mi się że najrozsądniejsze byłoby kupno passata z gwarancją, znacie może jakieś oferty (najlepiej nie jakoś strasznie daleko od Wielkopolski).

4. Czy znacie jakieś pewne źródło/stronę, gdzie mogę się rozejrzeć za vw?

5. A może jednak polecacie jakies inne, "rodzinne" auto?

Pozdrawiam.
onomatopej
Nowicjusz

Miejscowość: Poznan

07 Maj 2009, 18:13

Cena naprawdę niska, gdyby było w nim wszystko jak trzeba i taka cena to już dawno by nie stał na sprzedaż.
Moim zdaniem albo coś w nim jest uszkodzone albo to przekładka z Anglika albo jeszcze po dobrym dzwonie starannie wyprostowany.
stasiowski121

07 Maj 2009, 18:45

to jakas oferta wyjazdu po auto, daruj se to...
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

08 Maj 2009, 13:50

Też mi się tak wydawało, dzieki za odpowiedź.

A zna może ktoś pewne, wiarygodne miejsce, gdzie można zakupić używany samochód? Najlepiej gdyby były z gwarancją. Istnieją takie miejsca :smile: ?
onomatopej
Nowicjusz

08 Maj 2009, 13:58

onomatopej napisał(a):Najlepiej gdyby były z gwarancją. Istnieją takie miejsca :smile: ?

Salon? :wink:
Smerda_Jajeczny
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: \/\//\\/\//\

08 Maj 2009, 14:04

Salon? :wink:

No właśnie nie koniecznie salon poniewaz biorę pod uwagę względy finansowe, chcialbym kupic 2-4 letnie auto.

A co myślicie o VW Jetta ? Dobry model volkswagewna czy raczej nieudany (i co lepsze benzynowy czy diesel - chodzi glównie o wytrzymałość, pozniej o ekonomiczność)?
onomatopej
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dla posiadaczy Outlandera pierwszej i drugiej generacji
    Polski oddział Mitsubishi opracował program umożliwiający zakup nowego modelu Mitsubishi Outlander 2013 w niezwykle korzystnych warunkach posiadaczom Outlandera poprzednich generacji. Lojalni klienci otrzymają bezpłatnie ...
    Poznań Motor Show - nowa data targów!
    Wczoraj późnym wieczorem pojawiła się informacja o przełożeniu największych targów motoryzacyjnych Poznań Motor Show które miały odbyć się między 26, a 29 marca 2020 roku. Nowy termin w którym ...

08 Maj 2009, 14:26

jetta to to samo co golf v, wiec raczej dobre auto :wink:
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

09 Maj 2009, 08:53

zalerzy ile jezdzisz, i jak dlugo chcesz trzymac to auto, diesle VW to gorna polka, ale sie cenia
godfather78
Aktywny

Miejscowość: swarzędz
Prawo jazdy: 0- 0-1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: octavia II
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna

09 Maj 2009, 19:05

Pojeździłem troche po salonach i mam pytanko, czy samochód który stoi około roku w salonie (VW Passat Variant), czy to ma na niego negatywny wpływ?
onomatopej
Nowicjusz