Vw passat

11 Paź 2009, 20:59

jestem posiadaczem vw passata 91r. z 2,0 silnikiem benzynowym.Od jakiegos czasu mam problem z obrotami silnika.Po odpaleniu na zimnym silniku mam ok 800 obr,ale po krótkim czasie obroty podnoszą się do 1500,a to troszkę za dużo,nie wspomnę już o tym że przedkłada się to również na spalanie.Według mnie to powinno być odwrotnie i na zimnym siniku powinienem mieć wyższe obroty jak na ciepłym.Proszę o pomoc.
StabachArtur
Nowicjusz

Miejscowość: Gorlice
  • 12 Paź 2009, 17:42

Jeśli odrazu po odpaleniu ,gdy silnik jest jeszcze zimny obroty są nierówne to problem
    leży po stronie układu biegu jałowego.Najpierw wyczyścić przepustnicę,a gdy usterka nie
    zniknie to może być uszkodzony silniczek krokowy.(najpierw go wyczyścić)
    piotr2273
    Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
      Na żywo i zza kierownicy
      Wakacje ze smartfonem w ręce? Dlaczego nie, o ile nie prowadzimy w tym samym czasie samochodu i nie zajmujemy się telefonem bardziej niż tym, co dzieje się na drodze. W przeciwnym razie dekoncentracja za kierownicą może skończyć ...