VW Passat

20 Lut 2010, 16:32

Witam!
Przepraszam prawdopodobnie umieściłam mój temat w złej tematyce ale nie ukrywam iż w tej kategorii jest najwięcej użytkowników i mam nadzieję że ktoś mi w moim problemie pomoże albo chociaż nakieruje na odpowiednie tory.
Kupiłam VW Passata we wrześniu 2009 od właściciela który miał go zaledwie 4 miesiące. Krzyczał sobie za niego 30.000 zł, więc pojechaliśmy na stację diagnostyczną sprawdzić stan samochodu i czy nie był bity. Wszystko okazało się w "porządku". Spisaliśmy umowę przez komis na 19,999 zł (tak nam zaproponował sprzedający) aby uniknąć płacenia podatku. Teraz okazało się iż samochód jest kradziony z Włoch w styczniu 2006 roku a w Polsce pierwsza jego rejestracja była w grudniu 2007. Do tego ma przebite numery. Auto jest na parkingu policyjnym. Nie wiemy co mamy w tej sytuacji zrobić!!!
Może ktoś orientuje się do jakiego radcy prawnego mamy się udać?
Minęły 3 lata od daty zgłoszenia kradzieży samochodu czy w takim przypadku możemy się ubiegać o samochód jako naszą własność?
Czy to że sprzedający chciał sprzedać przez komis oznacza że działał w złej wierze?
Jeśli tylko ktoś miał do czynienia z taką sprawą pośrednio lub bezpośrednio bardzo proszę o jakiekolwiek informacje jak postapic w takim przypadku ;(
Z góry serdeczne dzięki!
loginka85
Nowicjusz

Miejscowość: Włochy-Polska

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...