VW Polo 1,2 2002, benzyna - auto nie odpala

26 Paź 2020, 13:28

Może ktoś będzie w stanie cos podpowiedzieć. Wyjechalem na kontrakt do Austrii i zepsuło mi się auto na miejscu. Odpala, potem trzy dni nie działa, znow odpala. Obecnie stoi u austriackiego mechanika, który twierdzi, że to wina transpondera w kluczyku. Ale zarówno nie świeci się kontrolka na pulpicie, ani nie odpala i gaśnie. A chyba tak powinien zachowywać się przy tym błędzie. Drugiego klucza nie mam i zastanawiam się, czy opłaca się zamówić zapasowy, zaplacic 330 euro. Wydaje mi się, ze to nie ten problem. Auto kreci, ale nie może ruszyć... Co myślicie?
SzymonTyrol
Obserwowany

26 Paź 2020, 15:35

W przypadku uszkodzonego transpondera świeciłaby się kontrolka od immo co sugerowałoby że masz odcięty zapłon i nie odpalisz. Jak immo znajdzie transponder w pobliżu to kontrolka przestaje świecić.
SzymonTyrol napisał(a):Odpala, potem trzy dni nie działa, znow odpala.
Ja bym tu sprawdził połączenia elektryczne i przyjrzał się kontrolkom w czasie jak samochód normalnie odpala i kiedy nie chce odpalić czy wszystko jest tak samo.

SzymonTyrol napisał(a):Obecnie stoi u austriackiego mechanika, który twierdzi, że to wina transpondera w kluczyku.
Sprawdzał czy dochodzi paliwo i czy jest iskra na świecach?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

25 Gru 2020, 06:02

Tak, sprawdzane
linagentile
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Za kierownicą w Dacia Jogger
    Nowa Dacia Jogger ma wszystkie cechy, których poszukują rodziny w samochodach segmentu C: zwrotność, komfort i bezpieczeństwo jazdy. Jogger jest zwrotny i łatwy w codziennym użytkowaniu. Kabina jest dobrze wyciszona ...
    Toyota silniki 3S-GE / GTE
    Cztery cylindry w układzie rzędowym. Pojemność: 2 litry. Zalety: dostępność, dobry potencjał do tuningu, duży dostęp do części zamiennych. Klasyczne jednostki 3S-GE / GTE powstały zgodnie z tradycyjnym podejściem do sztuki ...