Opel corsa C problem z odpaleniem

16 Gru 2020, 05:07

Witam, posiadam samochód Opel Corsa C 2001r z silnikiem 1.7 DTI Izusu. Podczas ostatniej trasy chwila postoju i samochód nie chciał dalej odpalić. Rozrusznik kreci ale nie chciał odpalić. Użyłem metody awaryjnej na plaka. Znowu zaczął odpalać normalnie bez problemu dodam że używam auta na co dzień i po tygodniu znowu ten sam incydent. Na komputerze widniał błąd od "zapowietrzenia układu paliwa" nie pamiętam dokładnie kodu błędu. Chciałbym przytoczyć że stało się to nagle bez żadnych objawów typu spadek mocy czy kopcenie. Samochód po odpaleniu "Na plaka" również nie dawał oznaków spadku mocy itp...
rondloo
Nowicjusz

16 Gru 2020, 09:47

Wymienić wszystkie przewody nadmiarowe i będzie chodzić
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

25 Gru 2020, 04:52

Niestety okazało się że padł sterownik pompy wtryskowej błąd p0251 (Typowe w tych modelach ponoć). Niestety mojego sterownika nie dało rady naprawić bo odziwo się "posypał" przy lutowaniu. Nie specjalizuje się za bardzo w mechanice i elektryce samochodowej ale czy wymiana sterownika na inny(Z tym samym oznaczeniem) pomoże? Czy wymagane będzie programowanie immo?(Czytałem o CarPassie i innych kodach zabezpieczających i nie posiadam tego.)
rondloo
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, nie daj się wiosennemu zmęczeniu
    Choć tzw. wiosenne przesilenie nie jest jednostką chorobową, wielu kierowców właśnie o tej porze roku skarży się na gorsze samopoczucie i uczucie zmęczenia. Jak wpływa to na zdolność prowadzenia i bezpieczeństwo jazdy? ...