VW Polo 1.4 kat 1996 nie pali

16 Mar 2009, 11:00

Witam mam taki problem pewnego ranka kiedy jechałem do pracy auto zgasło i już nie odpaliło. Sprawdziłem świece kable, pompę paliwa i filtry, pasek rozrządu, zapłon, i dalej nic auto kręci ale nie odpala po wykręceniu świec są suche ale iskra jest. Dodam że w aucie jest auto alarm zakładany przez poprzedniego właściciela posiada on immobiliser, problem w tym że niewiadomo gdzie została podpięta blokada immobiliser’a i niejestem wstanie sprawdzić czy to jego zasługa ze mnie uziemił tego ranka którego jechałem do pracy. Proszę o informacje jeśli ktoś miał tai kłopot i ewentualnie jak sobie z nim poradził.
dzajda
Nowicjusz

• 16 Mar 2009, 12:21

musisz sprawdzić wszystkie świece, jesli nie będziesz miał na jednej iskry to będzie ciężko zapalić. Sprawdź czy dochodzi paliwo. A jaki masz immobiliser, chodzi mi o technikę rozbrajania?
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Ryzykowne rozmowy podczas jazdy
      Rozmowa przez telefon, pisanie SMS-ów podczas jazdy czy manipulowanie przy innych urządzeniach elektronicznych sprzyja dekoncentracji i roztargnieniu kierowców. Kiedy kierowca pisze SMS-a w trakcie jazdy, ryzyko ...