Vw polo 1.6 gaśnie podczas jazdy

15 Paź 2010, 16:39

Witam forumowiczów, mam problem z moja polówka, podczas jazdy (niezależnie od predkosci czy obrotów) auto szarpnie i gaśnie, po kilku próbach ponownie odpali i jade dalej, dzieje sie to okresami ale z coraz wieksza częstotliwoscią...co jest uciążliwe zwłaszcza podczas przejazdu przez miasto:/. Wcześniej padł mi układ chłodzenia i troszkę jeździłem bez wentylatora czy to może być następstwo? Jeśli ktoś ma pomysł to chętnie wysłucham...z góry dziękuje.
polo manijak
Nowicjusz

Miejscowość: Zabrze

18 Paź 2010, 14:03

Jezeli uzytkujac auto bez wentylatora nieprzegrzales ukladu to niepowinno byc powiazanym problemem.inna sytuacja jest jezeli silnik osiagal za wysoka temperature.istnieje mozliwosc uszkodzenie uczelki pod glowica,sprawdz stan plynu w pierwszej kolejnosci.bledna praca silnika moze wynikac z uszkodzonych przewodow wysokiego napieca jak i uszkodzonych swiec.kiedy ostatnio wymieniales filtry,paliwa,powietrza?
Leopard
Początkujący

Miejscowość: zachodniopomorskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda MX-5 - samochód do driftu
    Ciekawie prezentuje się również Mazda MX-5, szczególnie jej druga generacja o oznaczeniu NB. To niewielki, tylnonapędowy kabriolet, którego największymi zaletami są niska masa i rozsądne ceny. Auto kupimy ...