VW POLO 1.6 variant za 6000 opłaca się?? Proszę o pomoc

29 Wrz 2012, 11:43

No nie mogę .. Pierwszy facet, któremu podaje się fajne samochody a on nie kupi bo ciemny kolor mu nie pasuje :lol: Pamiętaj, na kolorze nie jeździsz ..

Bora jak Golf 4, kupisz nawet i za 10 - 12 tysięcy ale połowę rzeczy będziesz musiał wymienić bo będą się kończyły lub będą zwyczajnie zajechane .
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

29 Wrz 2012, 11:55

Taa bo najtańsze znalezione na allegro francuzy będą w lepszym stanie niż najtańsze VW :o
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

29 Wrz 2012, 13:34

Jeśli to do mnie to przepraszam a napisałem mu gdzieś żeby jechał ogladać?Jeśli nie to niewiem po co to pisać..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012

29 Wrz 2012, 15:54

Jeśli nie wiesz to po co polecasz coś co najprawdopodobniej jest takim samym złomem jak VW :roll:
Te Bory/Golfy IV nie są takie złe za te pieniądze, znacznie nowocześniejsza konstrukcja niż 306 czy Megane I, całkiem niezłe wnętrze i ogromne zaplecze zamienników.
Jasiek90
Stały forumowicz

29 Wrz 2012, 16:03

no tak tylko głównie w takim golfie IV problem może leżeć w turbinie, lub wtryskach oczywiście jeśli chodzi o diesla a jak wiadomo te 2 rzeczy są najdroższe w tego typu autach
mateush90
Nowicjusz

Auto: MINI

29 Wrz 2012, 18:50

Ta .. Znam osobisty przypadek kupna Golfa 4 rok temu za 12 tysięcy .. Nie będę komentował, powiem tylko tyle że nigdy za VW nie dam mniej niż średnio chodzą .

A francuz na pewno będzie w lepszym stanie za te same pieniądze niż auto z koncernu VW . . Oczywiście pomijam tu wyjątki, mówię ogólnie. Wystarczy popatrzeć sobie na ceny nowych aut i widać czemu.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...

29 Wrz 2012, 20:24

Luthor jak jesteś taki wszystkowiedzący to kupuj co chesz a potem narzekaj I moim zdaniem jak kupisz to Polo jeszcze białe tp potem bedziesz miał problem z odsprzedażą bo dużo ludzi nie chce BIAŁYCH samochodow
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

30 Wrz 2012, 12:20

Jasiek90 jakoś nikomu nie przeszkadza moja osoba tylko wiecznie Tobie..
wogóle ile według Ciebie ma kosztować 11letnie Megane? 13tys.zł? Albo 12letnia Laguna?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

30 Wrz 2012, 13:46

Bo klepiąc po kilkanaście postów dziennie czasem Ci takie głupoty wychodzą jak to.
Odwracając pytanie to ile jest według Ciebie warto 13 letni VW? 20tys. zł?
11 letnie Megane I kosztuje to ~9tys. zł Ty mu polecasz takie za niecałe 7tys. zł.
Z drugiej strony odradzasz mu 12 letnią Borę za 9 tys. zł bo jest poniżej rynkowej więc to szrot a relacja jest prawie identyczna.
Stąd pytam dlaczego Francuzy tańsze niż średnia rynkowa są ok i bardziej zadbane niż VW tańsze o zbliżoną ilość procent od ceny rynkowej.
A Ty jak zwykle robisz z siebie ofiarę.
Jasiek90
Stały forumowicz

30 Wrz 2012, 14:04

Francuzy są tańsze bo nikt tego nie chce bo to zło jest i pewnie zaraz zostane skrytykowany ale co mi tam,po to jest forum żeby napisać swoje opinie a nie przegadywać sie kto ma racje.
Pewnie też mi sie dostanie że Audi nie lepsze,ok zgodze sie tym ale to moje auto i jeżdze czym mi sie podoba.
A te Bory to fakt za tanie są,jedna nawet miała malowany caly tył :mrgreen:
Aha i co do Megane kolega sprzedał taką za 6500zł,rok 2001,granatowe kombi w benzynie,jedyną wadą było to że auto od prawie miesiąca stało nieużywane.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

30 Wrz 2012, 14:31

A to ciekawe, szczególnie biorąc pod uwagę, że PSA i Renault to zaraz po VAG najlepiej sprzedające się samochody w Europie :)
Audi jest lepsze od francuzów to chyba oczywiste w końcu to marka premium a oni w chwili obecnej produkują tylko auta popularne i przystępne cenowo.
Ale jak już chciałeś się doczepić do mojego samochodu to nie trafiłeś bo ja wciąż jeżdżę C-klasą :D a francuskie auta po prostu lubię i mi odpowiadają.
No właśnie i czy ja piszę Ci, że Twój kumpel miał szrota chociaż jego auta na oczy nie widziałem? może mu zależało na sprzedaży i sprzedał tanio a jak napiszę, że znajomy sprzedał A4 za 7tys. zł to zaraz lament, że za tyle się kupić nie da i to musiałbyć złom.
No cóż mimo wszystko lubię Was i nie będę odpłacał tym samym.
Pozdrawiam
Jasiek.
Jasiek90
Stały forumowicz

02 Paź 2012, 08:35

Jednak będę szukał VW Bora albo Audi A4. Nie wszystkie egzemplarze są przegnite i zajechane. Do 10k można znaleźć ładny egzemplarz od pierwszego właściciela. Trzeba tylko dobrze poszukać.
luthor
Nowicjusz

Auto: Nie mam

02 Paź 2012, 12:51

Tak, oglądałem Bory jak sam szukałem auta do 10 tys. zł (kupiłem Vectrę B 2.0 DTI za 8700,-).
Wszystkie były piękne, odpalały na raz, mój znajomy mechanik który zna się na rzeczy też nie wychwycił niczego na pierwszy rzut oka. Ale zwrócił uwagę na coś innego - wzmocnienia ramy. DZIĘKUJE BARDZO.
Płacisz 8000 zł za samochód, który ładnie wygląda, ma prestiżową markę i zgniecie całą Twoją rodzinę w wcale nie tragicznej stłuczce.
Jeśli chcecie kupować takie OKAZJE to proszę, śmiało. Znajomi pozazdroszczą Wam samochodu, może nawet nic się nie stanie, ale nie daj boże zderzycie się czołowo to nie liczcie, że jakakolwiek poduszka zadziała, a strefa zgniotu nie skończy się na tylnym bagażniku.
Żyjecie w POLSCE, tu nie ma OKAZJI, trzeba to sobie uświadomić. Tu każdy chce zarobić jak najwięcej na byle czym i we krwi ma fałszerstwo. Oczywiście, są wyjątki, nie tak mało, ale o wiele przyjemniej się żyje, kiedy się wszystko wrzuci do jednego worka i po prostu będzie się uważać.
Luthor, VW i Audi w Polsce to marki wysoko cenione. Dlatego A4 ani tym bardziej Bory nie kupisz w dobrym stanie za nawet i 8000 zł. A dzisiejsze możliwości zrobią w konia zarówno Twojego znajomego mechanika jak i stację diagnostyczną na którą, wierz mi, I TAK NIE POJEDZIESZ.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

02 Paź 2012, 12:57

Haha Bora w dobrym stanie do 10tys.zł?Powodzenia w szukaniu,daj znać za którym razem trafiłeś taką "igiełke" a dwa Bore i może dostaniesz od 1właściciela ale A4 napewno nie.. chyba że 1właściciel w kraju po sprowadzeniu.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

02 Paź 2012, 16:06

To co Waszym zdaniem zrobić?? Myślałem, że jestem w punkcie wyjścia, a tym czasem znowu nie wiem co mam dalej robić :( . Jestem zdezorientowany na maksa.
luthor
Nowicjusz

Auto: Nie mam