VW polo 1987r 1.1-gaźnik

02 Lis 2008, 12:02

Jak wyregulować gaźnik w tym samochodzie :?: Z oględzin wynika że nie ma śruby ustalającej położenie przepustnicy i wszystko jest na podciśnienie, nie może utrzymać się na wolnych obrotach :!:
DAWID-89RW
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chełmza
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Citroen BX 16 RS
  • 02 Lis 2008, 12:26

Ten gaźnik jest taki sam jak w Trabie 1.1

Przy lince przepustnicy masz śrube odcinania paliwa przy hamowaniu silnikiem. Podciśnieniowy jest termostat ciepłego/zimnego powietrza i układ przyśpieszenia zapłonu.
    U mnie zgubił wolne bo miał nieszczelna podstawke pod gaźnikiem-brał lewe powietrze.

Daj mi maila to Ci podrzuce kopmletna instrukcje czyszczenia i regulacji tego gaźnika.
    Trabant-moj mały świat...
    Hajs
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Zamość

08 Lis 2008, 20:56

Góra gaźnika jest taka jak na Twoim opisie.Nie ma śruby ustalającej wolne obroty,nie ma wyłącznika przepustnicy.Od czego to może być gaźnik :?:
    DAWID-89RW
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Chełmza
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Citroen BX 16 RS

08 Lis 2008, 23:41

Tego to ja nie wiem, zapewne Twój gaźnik jest od Polo tylko starsza wersja, Traby-polówki były robione w 90-91r. być może jest inny
    Trabant-moj mały świat...
    Hajs
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Zamość
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes-Benz W113 z lat 60 tych - Pagoda
      Mercedes-Benz W113 z 1963 roku czyli Pagoda to druga generacja prestiżowej serii roadsterów SL. Auto zaprezentowano w 1963 roku w Genewie. Co ciekawe, po premierze samochodu dziennikarze okrzyknęli nowy model Mercedesa-Benz ...