VW POLO 6N - KOSMICZNE OBROTY

25 Paź 2010, 17:50

Witam wszystkich
otóż mam taki problem z moim Polo 6N 96r 1,4benzyna - miesiąc temu padła mi skrzynia biegów, została wymieniona na nową (używaną PODOBNO od tego samego modelu i pojemności silnika) i teraz zaczynają się schody. Skrzynia chodzi piękni ale gorzej z silnikiem.

Ma kosmicznie wysokie obroty na biegach. Jest dużo zrywniejszy ale za to prędkość max spadłą i wzrosło spalanie o ponad 5litrów!!

Na 5 biegu - przy starej skrzyni przy prędkości 100km/h miałem ledwo 2900obrotów a teraz mam aż 4500. To nie jest normalne może potraficie coś poradzić na to? proszę o pomoc
ivan1010
Nowicjusz

Miejscowość: Lębork

25 Paź 2010, 18:12

No i tu ma znaczenie słowo "PODOBNO".
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

25 Paź 2010, 20:50

Czyli kupiłeś PODOBNO ,skrzynię podobną, ale tylko z zewnątrz :mrgreen: a przełożenia ma inne i lipka :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Wymiana opon na letnie w czasie koronawirusa (COVID-19)
    Jeżeli pracujemy zdalnie i nie musimy poruszać się samochodem nie jest on nam niezbędny do naszej pracy warto odłożyć zabieg zmiany opon z zimowych na letnie w czasie epidemii. W całej Polsce występują kontrole i jeżeli okaże ...