Głuchy stukot przy niskich obrotach.

28 Paź 2010, 10:49

Ahoj!

Mam pewien problem, otóż gdy silnik jest zimny np. podczas zapalania auta daje się słyszeć niepokojący i miarowy stukot. Czy to mogą być zawory czy też złe pasowanie cylindrów. Nie mam w tym miesiącu czasu udać się do mechanika, a czeka mnie dłuższa trasa(jakieś 600 km) i zastanawiam się czy nie stanę w polu.

Dodam, że jeżdżę na LPG od półtorej roku, samochód wcześniej nie sprawiał problemów(przebieg około 60 tysiączka). ;)
kamil_udreka
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

28 Paź 2010, 18:07

Nic nie piszesz jakie to auto,to byśmy obadali ,jak jest w nim z regulacją zaworów,hydraulika, czy nie ma jej?!Mnie to pachnie potrzebą regulacji zaworów,tak dokładnie się zachowują ,gdy silnik jest zimny.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

28 Paź 2010, 19:49

Popychacze hydrauliczne mówią dosyć..da się z tym jeździć ale jak nie jest to długo słyszalne taki stukot...któraś (szklanka) się tłucze i tyle,,może zmiana oleju pomoże..a masz zalane 15w40 czy 10w40 a może lepszy ???
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska

28 Paź 2010, 20:20

a rozrząd kiedy zmieniany był??
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

ADAM Rally R2 - ADAM w wersji rajdowej
    Opel powrócił do sportu motorowego w listopadzie 2012 roku, dzięki Modelowi ADAM "Cup". Międzynarodowy Salon Samochodowy w Genewie to okazja do zaprezentowania kolejnego osiągnięcia firmy - nowej studyjnej wersji powstałej ...