Witam posiadam następujący problem auto Volkswagen Polo 6N2 1.4 benzyna 75km 2000r nie zawsze chce odpalać raz odpala normalnie i nie ma żadnego problemu jest moc da się jechać natomiast za kolejnym razem odpala w trybie awaryjnym świeci się EPC i check engine. Zdarza się też że w ogóle nie chce odpalić. Nowa przepustnica wymieniana 2 dni temu. Przeprowadziłem również adaptację przepustnicy. W ostatnim czasie wymienione również rozrząd świece oleje filtry jak i również sonda za katalizatorem. Katalizator na miejscu. Zna ktoś rozwiązanie tego problemu może albo wie gdzie szukać przyczyny? VCDS pokazuje następujące błędy:
Widać też że jest jakiś problem z zaworem sterującym przepustnicą – przerwany obwód. Woda lub wilgoć może się dostawać do złącza kabla przyłączeniowego i to może powodować problem z błędem P0638.
Lukson8591 napisał(a):Nowa przepustnica wymieniana 2 dni temu
Być może nie było to konieczne bo wygląda na to że problem leży w instalacji.
EGR nie czyściłem ani nie patrzyłem czy działa po prostu go wypialem z wtyczki a powiesz mi gdzie będą te kable które mogą się zalewać żebym to sprawdził?
Lexus IS 200 od dzidy Moja skrzynka pęka w szwach od zapytań nt. mojego samochodu (ponad 300 wiadomości priv już), więc pomyślałem, że spróbuję przybliżyć to co mam i dokumentować jak się sprawuje (lysy30 mnie pilnuje w tym względzie :D). ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.