VW Polo 6n2 1.4 benzyna 75km problem z odpalaniem i praca silnika

29 Sty 2022, 22:39

Witam posiadam następujący problem auto Volkswagen Polo 6N2 1.4 benzyna 75km 2000r nie zawsze chce odpalać raz odpala normalnie i nie ma żadnego problemu jest moc da się jechać natomiast za kolejnym razem odpala w trybie awaryjnym świeci się EPC i check engine. Zdarza się też że w ogóle nie chce odpalić. Nowa przepustnica wymieniana 2 dni temu. Przeprowadziłem również adaptację przepustnicy. W ostatnim czasie wymienione również rozrząd świece oleje filtry jak i również sonda za katalizatorem. Katalizator na miejscu. Zna ktoś rozwiązanie tego problemu może albo wie gdzie szukać przyczyny?
VCDS pokazuje następujące błędy:
Lukson8591
Nowicjusz

• 30 Sty 2022, 14:41

Zawór EGR czyściłeś i sprawdzałeś czy działa?

Widać też że jest jakiś problem z zaworem sterującym przepustnicą – przerwany obwód. Woda lub wilgoć może się dostawać do złącza kabla przyłączeniowego i to może powodować problem z błędem P0638.

Lukson8591 napisał(a):Nowa przepustnica wymieniana 2 dni temu
    Być może nie było to konieczne bo wygląda na to że problem leży w instalacji.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

30 Sty 2022, 15:00

EGR nie czyściłem ani nie patrzyłem czy działa po prostu go wypialem z wtyczki a powiesz mi gdzie będą te kable które mogą się zalewać żebym to sprawdził?
    Lukson8591
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie korzystać z pobocza?
      Pobocze zajmuje trzecią pozycję wśród miejsc, gdzie najczęściej dochodzi do wypadków drogowych(1). Choć przepisy jasno określają, kto i w jakiej sytuacji może poruszać się po poboczu oraz kiedy można zatrzymać ...