Witam posiadam następujący problem auto Volkswagen Polo 6N2 1.4 benzyna 75km 2000r nie zawsze chce odpalać raz odpala normalnie i nie ma żadnego problemu jest moc da się jechać natomiast za kolejnym razem odpala w trybie awaryjnym świeci się EPC i check engine. Zdarza się też że w ogóle nie chce odpalić. Nowa przepustnica wymieniana 2 dni temu. Przeprowadziłem również adaptację przepustnicy. W ostatnim czasie wymienione również rozrząd świece oleje filtry jak i również sonda za katalizatorem. Katalizator na miejscu. Zna ktoś rozwiązanie tego problemu może albo wie gdzie szukać przyczyny? VCDS pokazuje następujące błędy:
Widać też że jest jakiś problem z zaworem sterującym przepustnicą – przerwany obwód. Woda lub wilgoć może się dostawać do złącza kabla przyłączeniowego i to może powodować problem z błędem P0638.
Lukson8591 napisał(a):Nowa przepustnica wymieniana 2 dni temu
Być może nie było to konieczne bo wygląda na to że problem leży w instalacji.
EGR nie czyściłem ani nie patrzyłem czy działa po prostu go wypialem z wtyczki a powiesz mi gdzie będą te kable które mogą się zalewać żebym to sprawdził?
Elektryczne i hybrydowe SUV-y – czy to przyszłość motoryzacji? Rynek motoryzacyjny przechodzi obecnie jedną z największych rewolucji w swojej historii. Tradycyjne pojazdy spalinowe powoli ustępują miejsca nowym, bardziej ekologicznym rozwiązaniom. Szczególnie interesującym segmentem ...
Aston Martin Vanquish Vision Ten zupełnie nowy model Astona Martina będzie się wyróżniał centralnie umieszczonym silnikiem z tyłu Jest to całkowicie nowa konstrukcja która została zbudowana od podstaw i nie bazuje na żadnym z poprzednich ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.