Po kilkunastu km po wyłączeniu silnika nie daje się odpalić

27 Sty 2022, 21:43

witam,
mam problem z Volvo 850 T 5 poj. 2.3. automat benzyna, nie zgazowany, rok 1994.
Po kilkunastu km nie daje się uruchomić. Powraca do pracy samoistnie po kilku dniach lub po wyjęciu sterownika i ponownym zapięciu. Czyli cykliczne przerwy w pracy. Czy ktoś ma podobny przypadek?
mam jeszcze problem jak skasować stare błędy, mam odczyt migające diody
Leszek222
Nowicjusz

• 27 Sty 2022, 23:10

Jak go uruchomisz to sam gaśnie po tych kilku km i nie daje się uruchomić czy dopiero jak go sam wyłączysz?

Czy to czasem nie jest tak że na zimnym zapala a jak się rozgrzeje to wtedy nie chce odpalić?

Przypuszczam że tu błędy powinny zniknąć po odłączeniu akumulatora na jakiś czas.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

27 Sty 2022, 23:40

nie daje sie uruchomic po wylaczeniu i wyjeciu kluczyka, wszystko jedno czy na zimnym czy cieplym dziala. dzieje sie tak po przejechaniu kilkadziesieciu km,

z akumulatorem to nie mialo wplywu
    Leszek222
    Nowicjusz

28 Sty 2022, 09:38

Ok, to tera powiedz co się dzieje przy próbie ponownego uruchomienia kiedy nie chce odpalić. Wkładasz kluczyk przekręcasz do zapłonu i wszystkie kontrolki pojawiają się? Następnie przy próbie rozruchu rozrusznik kręci silnikiem, a ten mimo to nie odpala?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

31 Sty 2022, 16:05

kontrolki sie pala, rozrusznik kreci paliwo jest podawane ale bylo brak iskry. wyjalem sterownik i wlozylem spowrotem to bylo ok ale wraca po przejechaniu kolo 20 km
    Leszek222
    Nowicjusz