20 Kwi 2010, 09:21
Szkoda, że tak daleko mieszkasz, ja mam polo takie jak Cię interesuje, 1,3 b+g, 55KM, 1993r (jeśli można mówić o wyposażeniu w tych autach, to ja mam pełne;) - szyber, sportowa kiera, regulowana wysokość siedzenia kierowcy, obrotomierz, zegarek, elektrycznie regulowane światła, lusterka ustawiane od wewnątrz i takie tam pierdółki, jednym słowem WYPAS hehe), przegląd zrobiony 3 tygodnie temu, a OC na rok zapłacę za 4 godziny, bo dziś wychodzi;)
Ja nie kupowałbym ani diesla, ani "stuningowanego". Jak kupowałem 3 lata temu ten egzemplarz, który mam obecnie, to sporo czytałem o tych dieslach malutkich i uwierz mi, że większość opinii było kiepskich. Poszukaj jakiegoś nie udziwnionego autka, bez obniżonego zawieszenia, jakichś wieśniackich przeróbek, to pośmigasz tym autem jeszcze kilka lat.
Przy zakupie zwróć uwagę na przekładnię kierowniczą-chyba jedyna poważniejsza bolączka tych samochodów. Maglownica lubi po prostu postukać sobie. Poza tym blach dobra, zawieszenie pancerne, ceny części śmiesznie tanie.
Odnośnie OC, to ja nie wiem ile kosztuje bez zniżek, ale ja w HDI z kompletem ulg zapłaciłem rok temu 232złote. Wydaje mi się, że bez zniżek to może być maks 650-700zł, poza tym można przecież opłacić na pół roku.
Dno jest dnem, nawet jeśli jest obrócone do góry.