VW polo II

19 Kwi 2010, 10:35

Witam.

Szukam VW POLO II diesel lub ben+lpg. Jesli chodzi o benzyne to najlepiej 1,3 55KM. Chcialbym bude z lat 90-94 najlepiej hatchback lub coupe ale w sumie to kombi tez zle nie wyglada. Mieszkam w gliwicach, chcialbym zeby autko bylo z okolic tak 150km najdalej.

Znalazlem taki egzemplarz:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Podoba mi sie bardzo, ale cena troche mi sie nie podoba mimo ze pewnie warty ceny, ale tak sie sklada za moj kapitał to 3 tys, normalnie by bylo ok ale ten ma OC do maja i nie wiem czy sie zbiore z kasa do tego czasu, do tego pare stów (jakies 200zl+) trzeba wydać na przerejestrowanie...

Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam
przemko90
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice

19 Kwi 2010, 16:16

Zawsze sie można ponegocjować co do ceny,a to Polo z linku to tak bity prawdopodbnie prawy tył i o takim przebiegu możesz napewno zapomnieć ale ogólnie pozatym auto wygląda na naprawde zadbane jak na swoje lata.Aha i gościu pisze że przy pojemności 1.4 jest małe OC a jeśli auto będzie na Ciebie i nie masz żadnych zniżek to wybulisz spokojnie ponad 1000zł za OC na rok.Tutaj masz ciekawą propozycje tylko że brak przeglądu i hamulce do roboty:
[link do oferty na Allegro wygasł] a dalej
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Kwi 2010, 17:09

Witam

Widziałem już te oferty, dwa pierwsze sama benzyna, trzeci diesel ale 45tys przebieg? chyba zera zapomnial dopisać. Co do OC to jest moja glowna bolaczka teraz i chyba sie wstrzymam z kupnem. Dowidzialem sie ze bede musial wyrownywac skladke wszedzie poza HDI, wiec troche cienko. Wychodzi na to ze lepiej wypowiedziec polise i kupic nowa po kupnie auta, chyba ze jest wykopiona w HDI.

Generalnie wybiore sie w niedziele na gielde w Gliwicach, mam nadzieje ze tutaj bedzie wiecej aut ktore bedzie sens ogladac, bo w myslowicach naprawde bieda ze starymi autami.

Napisałem na forum funclubu i otrzymalem propozycje:

http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 28&t=12128

za 3tys.

Troche jestem uprzedzony bo poza wygladem nic nie opisane, poprosilem go o wiecej danych. Jakby ktos sie wypowiedzial na temat budy i jakas opinie wystawil bede wdziaczny.

btw.. wybaczcie brak polskich znakow ale nie chce mi sie cos dzisiaj pisac..
przemko90
Nowicjusz

19 Kwi 2010, 18:07

No lepiej własnie wybierz sie na giełde do Gliwic bo jest większa niż ta w Myslowicach na której zresztą już coraz mniej aut jest.A co do tego Polo z funclubu to jeśli on faktycznie nisko siedzi (tzw gleba) to ja bym takim autem nie umiał jeżdzić,wjedziesz w jakąś wiekszą dziure i szlak trafi miche olejową ale pozatym Polo całkiem ładniuśkie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

19 Kwi 2010, 19:50

Odpisał mi, to jest benzyniak. NIektóre osoby nie potrafia chyba czytac ;]
przemko90
Nowicjusz

19 Kwi 2010, 20:28

Dobra mniej więcej przeczytałem,fotki też oblukałem i stwierdzam że przód niestety bity na 100%,dokładnie to prawa strona.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

19 Kwi 2010, 23:24

Z tym czytaniem to nie pije do Ciebie barol ;]
przemko90
Nowicjusz

20 Kwi 2010, 06:52

Nie no spoko i tak wcześniej nie czytalem do końca :smile:
Barol
Awatar użytkownika

20 Kwi 2010, 09:21

Szkoda, że tak daleko mieszkasz, ja mam polo takie jak Cię interesuje, 1,3 b+g, 55KM, 1993r (jeśli można mówić o wyposażeniu w tych autach, to ja mam pełne;) - szyber, sportowa kiera, regulowana wysokość siedzenia kierowcy, obrotomierz, zegarek, elektrycznie regulowane światła, lusterka ustawiane od wewnątrz i takie tam pierdółki, jednym słowem WYPAS hehe), przegląd zrobiony 3 tygodnie temu, a OC na rok zapłacę za 4 godziny, bo dziś wychodzi;)
Ja nie kupowałbym ani diesla, ani "stuningowanego". Jak kupowałem 3 lata temu ten egzemplarz, który mam obecnie, to sporo czytałem o tych dieslach malutkich i uwierz mi, że większość opinii było kiepskich. Poszukaj jakiegoś nie udziwnionego autka, bez obniżonego zawieszenia, jakichś wieśniackich przeróbek, to pośmigasz tym autem jeszcze kilka lat.
Przy zakupie zwróć uwagę na przekładnię kierowniczą-chyba jedyna poważniejsza bolączka tych samochodów. Maglownica lubi po prostu postukać sobie. Poza tym blach dobra, zawieszenie pancerne, ceny części śmiesznie tanie.
Odnośnie OC, to ja nie wiem ile kosztuje bez zniżek, ale ja w HDI z kompletem ulg zapłaciłem rok temu 232złote. Wydaje mi się, że bez zniżek to może być maks 650-700zł, poza tym można przecież opłacić na pół roku.
Dno jest dnem, nawet jeśli jest obrócone do góry.
qbik
Początkujący

Miejscowość: Pomorze

20 Kwi 2010, 10:32

Idealnie takie auto bym chcial, heh OC na rok w HDI poprostu lepiej sie nie da bo nie musialbym wyrównywać, do tego wlasnie takie chce, tylko pomorze.. Tak dumam czy nie daloby sie tego jakos zalatwic, ale chyba ciezko. Powiedz mi Ty to autko za ile chcesz sprzedac? Jakas aukcje masz ?

--------

Co do udziwnien, ja nie chce zadnego tuningu. Generalnie jestem tego przeciwnikiem, nie lubie wieś tuningu ani dresowozów.
przemko90
Nowicjusz

20 Kwi 2010, 14:00

Nie, nie mam aukcji. Właściwie to też cisnienia nie mam, żeby sprzdawać, ale jakby kupiec się znalazł, to 2500 bym chciał, dwa komplety kół, olej wymieniony 400 km temu i to, co pisałem.
Dno jest dnem, nawet jeśli jest obrócone do góry.
qbik
Początkujący

Miejscowość: Pomorze

20 Kwi 2010, 17:43

Dalej poszukuję autka. Jeśli będzie godne uwagi to nawet na pomorze sie mogę wybrać także jesli "ktoś coś" to proszę pisać
przemko90
Nowicjusz