Właściwie przekonałem się do tych samochodów. Jeżeli chodzi o Polo to mam zamiar kupić wersję po liftingu. Silnik na razie to sprawa otwarta. Chodzi mi o Wasze opinie, który Waszym zdaniem samochód jest lepszy? W którym we wnętrzu jest więcej miejsca dla pasażerów? W większości przypadków w aucie będą znajdowały się 4 osoby, a trasy będą dosyć długie. Nie zależy mi na dużym samochodzie, więc na razie postawiłem na te 2 modele.
Podatek od kupna samochodu – co musisz wiedzieć przed zakupem auta Kiedy kupujesz auto, umowa sprzedaży może zostać objęta podatkiem od czynności cywilnoprawnych, czyli PCC. Nie zawsze jednak będzie trzeba go płacić. Sprawdź, czy obowiązuje Cię podatek od kupna samochodu, ile wynosi, jak ...
Motor Show 2012 / relacja Wydarzenie zrealizowano w nowej formule łącząc wystawę motoryzacyjną z bogatym programem wydarzeń towarzyszących. Poznańskie wydarzenie obfitowało w premierowe pokazy samochodów, a furorę robiły stoiska na których ...
Fakt Faktem oba auto są autami bardziej kobiecymi bądź miejskimi.
Ja miałem polo '96r 1.6 75km służyło mi jako miasto do poruszania się po mieście, w dłuższą trasę byłem tylko raz mi tam za kierownicą było wygodnie pasażerowi z przodu również, ale Ci z tyłu to ledwo co dojechali:D
Ogólnie te auto są bardziej do miasta, ale jak jazda w dalszą trasę nie będzie zbyt często to myślę że da się przeżyć.
Co do polo to paliło 10l miasto 6-8 trasa najwięcej pojechało 160.
Co do awaryjności to przez rok eksploatacji to tylko podstawowe rzeczy przy zakupie odrazu wymieniłem.
Aktualnie mam Opla tylko że nie corse a omege, koszty eksploatacji opla będą podobne co do vw tyle że aktualnie omega pali mi 16l gazu maks w mieście co i tak wychodzi o wiele taniej od malutkiej polowki:D
barol91 napisał(a):Ludzie potrafili maluchami przejechać z jednej strony Polski na drugą i jakoś żyli choć zdarzają sie jeszcze takie przypadki.
Osobiście zrobiłem kilkanaście tras po 350km w jedną stronę - wiem o co chodzi
Z tych dwóch aut ZDECYDOWANIE (z naciskiem sporym) wybieram Polo. Trasa Gdynia - Warszawa była przyjemnością. Tę trasę zrobiłem dwa razy, w ciągu 2,5 roku posiadania 6N. Corsą jeździłem krótkie trasy i miałem dość...
Ja jestem tego zdania że jak mają tym czesto jeździć 4 osoby to stawiałbym na coś większego bo tak naprawdę czy to będzie małe auto czy duże to spali tego paliwka na podobnym poziomie a jednak komfort lepszy ... cordoba, vectra, golf(w golfie mało jest miejsca z tyłu), coś z citroena, renualt, peugeota baaardzo wygodne auta
JEST: - Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r - Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r - Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r - ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.