Auto niespodzianka, co robić?

08 Kwi 2011, 21:32

Trzy lata temu kupiłam fajne rodzinne autko w komisie samochodowym z adnotacją na fakturze " samochód nie posiada żadnych wad ukrytych". Przy okazji niewielkiej naprawy odkryliśmy że oryginalne numery na karoserii są "zaiksowane" a poniżej widnieją inne numery, które zresztą zgadzają się z dowodem rejestracyjnym i książką wozu. Czy to znaczy że kupiłam kradziony samochód? Co robić? Jechać do komisu i żądać zwrotu pieniędzy? Proszę poradźcie coś!!!!!!!
iwi050710
Nowicjusz

Miejscowość: śląsk cieszyński

08 Kwi 2011, 21:40

iwi050710 napisał(a): Przy okazji niewielkiej naprawy odkryliśmy że oryginalne numery na karoserii są "zaiksowane" a poniżej widnieją inne numery, które zresztą zgadzają się z dowodem rejestracyjnym i książką wozu.

A więc o co biega.... :?: :?: :?:
iwi050710 napisał(a): Czy to znaczy że kupiłam kradziony samochód? Co robić

Nic po prostu nic ....
iwi050710 napisał(a): Co robić? Jechać do komisu i żądać zwrotu pieniędzy

Mozesz...Tego nikt Ci nie zabroni...Nie jestes pierwszy ktory ma rozterki w tym temacie..Juz spotkalem sie z tym w codziennej pracy ze nr.vin xxxxxxx a wyzej nabity nowy ...Pojazd zarejestrowany i normalnie jezdzi...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

08 Kwi 2011, 21:45

heh niewiem co to moze byc jak kiedys zmienialem nr.ramy ale to w maluchu poprostu wyciolem blache i przespawalem :mrgreen: moze to jest legalne przebicie ,z fabryki moze wyszly 2 karoserie tego samego nr. i 1 zmienili ? byla kiedys jakas podobna sprawa w FSO
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

08 Kwi 2011, 21:51

Czyli co? Nie wpadać w histerię? I mogę go sprzedać z czystym sumieniem?
iwi050710
Nowicjusz

Miejscowość: śląsk cieszyński

08 Kwi 2011, 22:18

jak sprzedajesz to chyba nikt nie sprawdzi numerów bynajmniej ja sie nigdy nie spodkalem zeby ktoś sprawdzał sam nawet nie patrze
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

08 Kwi 2011, 22:27

iwi050710 napisał(a):Nie wpadać w histerię? I mogę go sprzedać z czystym sumieniem?

Tak jak napisałes ..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

QG0 - okres obsługi (standardowy okres obsługi)
    Przegląd ten dokładnie to QG0 (bez systemu przedłużonego czasu między przeglądami). Co 15 000 km należy wykonać serwis olejowy. Po upływie roku należy wykonać przegląd roczny, przy czym przegląd roczny zawsze zawiera serwis ...