Auto niespodzianka, co robić?

08 Kwi 2011, 21:32

Trzy lata temu kupiłam fajne rodzinne autko w komisie samochodowym z adnotacją na fakturze " samochód nie posiada żadnych wad ukrytych". Przy okazji niewielkiej naprawy odkryliśmy że oryginalne numery na karoserii są "zaiksowane" a poniżej widnieją inne numery, które zresztą zgadzają się z dowodem rejestracyjnym i książką wozu. Czy to znaczy że kupiłam kradziony samochód? Co robić? Jechać do komisu i żądać zwrotu pieniędzy? Proszę poradźcie coś!!!!!!!
iwi050710
Nowicjusz

Miejscowość: śląsk cieszyński

08 Kwi 2011, 21:40

iwi050710 napisał(a): Przy okazji niewielkiej naprawy odkryliśmy że oryginalne numery na karoserii są "zaiksowane" a poniżej widnieją inne numery, które zresztą zgadzają się z dowodem rejestracyjnym i książką wozu.

A więc o co biega.... :?: :?: :?:
iwi050710 napisał(a): Czy to znaczy że kupiłam kradziony samochód? Co robić

Nic po prostu nic ....
iwi050710 napisał(a): Co robić? Jechać do komisu i żądać zwrotu pieniędzy

Mozesz...Tego nikt Ci nie zabroni...Nie jestes pierwszy ktory ma rozterki w tym temacie..Juz spotkalem sie z tym w codziennej pracy ze nr.vin xxxxxxx a wyzej nabity nowy ...Pojazd zarejestrowany i normalnie jezdzi...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

08 Kwi 2011, 21:45

heh niewiem co to moze byc jak kiedys zmienialem nr.ramy ale to w maluchu poprostu wyciolem blache i przespawalem :mrgreen: moze to jest legalne przebicie ,z fabryki moze wyszly 2 karoserie tego samego nr. i 1 zmienili ? byla kiedys jakas podobna sprawa w FSO
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

08 Kwi 2011, 21:51

Czyli co? Nie wpadać w histerię? I mogę go sprzedać z czystym sumieniem?
iwi050710
Nowicjusz

Miejscowość: śląsk cieszyński

08 Kwi 2011, 22:18

jak sprzedajesz to chyba nikt nie sprawdzi numerów bynajmniej ja sie nigdy nie spodkalem zeby ktoś sprawdzał sam nawet nie patrze
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław

08 Kwi 2011, 22:27

iwi050710 napisał(a):Nie wpadać w histerię? I mogę go sprzedać z czystym sumieniem?

Tak jak napisałes ..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Lexus LC Convertible - co o nim wiemy?
    Chociaż Lexus ma duże doświadczenie w budowaniu kabrioletów, japońska marka od kilku lat nie oferuje samochodów tego typu. Wygląda jednak na to, że wszystko już wkrótce się zmieni za sprawą Lexusa LC ...