REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Rozrząd był wymieniany kompletny razem z pompą wody?KAZIMEK24 napisał(a):Z temperaturą zaczęły być problemy po wymianie rozrządu.
Świece są w dobrym stanie, ile mają przejechane? Kable WN sprawdzałeś czy nie mają przebić? Paliwo nie cofa się?KAZIMEK24 napisał(a):Problem mianowicie po nocy auto nie odpala przekrecam kluczyk polowka zalapie i gaśnie i tak kilka razy aż tu nagle odpala
Będzie tak bo po odpięciu czujnika sterownik będzie widział bardzo niską temperaturę nawet - 40 stopni i tym samym poda większą ilość paliwa . Mimo wszystkiego sprawdż komputerem tak jak wyżej napisałem. Nie bez znaczenia tutaj jest ciśnienie paliwa na listwie wtryskowej . Tam masz chyba filtr paliwa ze zintegrowanym regulatorem ciśnienia . Wymieniałeś ? Są dwie opcje - na 3 lub 4 bara.KAZIMEK24 napisał(a): Ale jest jeszcze coś jak odepnę kostkę od czujnika temperatury to auto pali od strzała
Spokojnie , nie szalej bo koszty . Być może termostat dobry a wskazania na desce zafałszowane - sprawdż komputerem tak jak wyżej napisałemKAZIMEK24 napisał(a): Co do nie dogrzewania to wymienię jeszcze raz termostat bo wszystko i na to wskazuje.
To nie tak działa. Nie ma takiego numeru błędu. Na podstawie skanowania wszystkich dostępnych sterowników można jedynie wnioskować uszkodzenie wiązek . Masz tam do przejrzenia sporo . Sterownik silnika , moduł centralnej elektryki , can gateway , licznik , komfort , wspomaganie kierownicy , abs , airbag , ewentualnie klima i jeśli oryginalne radio. Pytanie czym to diagnozujesz .KAZIMEK24 napisał(a):Na urządzeniu diagnostycznym nie pokazuje żadnych błędów pod kątem uszkodzenia wiązki elektrycznej
Rozprucie tylko i wyłącznie da jednoznaczną diagnozę. Ale . nie chcę Cię namawiać do prucia instalacji . Ja bym prześwietlił instalację między ECU a czujnikiem temperatury. Schemat do ręki i do roboty,KAZIMEK24 napisał(a): W okolicach wiązki wydaje się być wszystko ok. Wiązki są dobrze zaizilowane ale przyjrze się im dokładniej bo sprawdzałem powierzchownie.