Witam. Mam problem z moim VW Polo 8V, rocznik 98. Otóż mam problem typu, że podczas jazdy najczęściej zdarza się to w dłuższych trasach nagle wskazówka od prędkościomierza zaczyna wariować, obiawia się to w sposób taki że np. od 60-40 km/h zaczyna tak szybko mrugać, ruszać się, zdarza się też tak że opada na sam dół tzn. na O! i tam się zawiesza, dopiero po kilkunastu km jakby się odwiesza, ale problem z mruganiem nadal występuje. Drugim zjawiskiem które pojawia się wraz z problemem ze prędkościomierzem jest to że mam problem ze wskaźnikiem paliwa wtedy gdy jest problem z prędkościomierzem w tym samym czasie pojawia sie problem ze wskaźnikiem paliwa. Przy skręcie w prawo wskazówka od paliwa przekręca się w lewo (prawie do końca) i zapala się
kontrolka paliwa, zaś przy skręcie w lewo idzie wskazówka paliwa w prawo i wtedy jest "pełny bak" Proszę o podpowiedzi!! co może być przyczyną. Zaznaczę że "czujnik" w kole był sprawdzany "wyczyszczony benzyną ekstrakcyjną". Ja coraz bliżej przybliżam się temu, że problemem może być problem z całym panelem deski rozdzielczej. Proszę o wypowiedzi, jak wy myślicie?