Zamek centralny

14 Mar 2012, 21:58

Witam Posiadam fiata palio weekend 98r 1.6 16v otóż mój problem, to centralny zamek.Nie otwiera mi auta przy użyciu kluczyka całego, tylko od strony kierowcy.Zamek od strony pasażera jest zepsuty by sprawdzić czy ten problem wystepuje z tej strony również?Natomiast zamyka wszystkie drzwi,gdzie tkwi problem? :(
nikodembartosz
Nowicjusz

Miejscowość: gostynin

16 Mar 2012, 10:55

Jaoś coś tak chaotycznie to napisałeś - rozumiem z tego, że centralny otwiera ci tylko drzwi kierowcy, nie otwiera natomiast pasażera. Ale potem piszesz, że od pasażera jest zepsuty...???Przemyśl to raz jeszcze i opisz już na spokojnie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

16 Mar 2012, 18:05

Pisałem ze wkładka zamka od strony pasażera nie działa,wiec kluczykiem nie sprawdze czy wystepuje ten sam problem co od kierowcy?Zamykając drzwi kluczykiem od strony kierowcy centralny działa prawidłowo zamyka wszystkie drzwi łacznie z tyłem, tylko jak otwieram samochód zostają tylko otwarte drzwi od strony kierowcy.? :?
nikodembartosz
Nowicjusz

16 Mar 2012, 18:09

Masz central pneumatyczny?Jeśli tak, zobacz na pompę centralnego zamka,czy wszystkie węże są dobrze wciśnięte.Ja miałem to samo,otwierał wszystko,ale zamykał tylko przednie drzwi,pięć minut roboty i wszystko działa.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

16 Mar 2012, 18:14

Dzięki !!Jaki mam nie wiem napewno sprawdzę i dam znać? :)
nikodembartosz
Nowicjusz

19 Mar 2012, 08:52

To nie pneumatyczny centralny?
nikodembartosz
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Suzuki Jimny
    Jimny jest obecnie najtańszym osadzonym na ramie autem terenowym, które jest oferowane w polskich salonach. Jego ceny zaczynają się od 64 900 zł. W tej kwocie otrzymamy pojazd napędzany silnikiem o pojemności 1,3 litra ...
    Daltonista na drodze - czerwony, żółty i zielony
    Prawidłowa interpretacja kolorów w pewnych okolicznościach drogowych bywa kluczowa dla zachowania bezpieczeństwa. Zdarza się to głównie, gdy zasady na drodze wyznacza sygnalizacja świetlna. Jak radzi sobie w ...

19 Mar 2012, 10:29

To w takim razie musisz sprawdzić elektrykę w obrębie samych silniczków,to bardzo proste,na krótko doprowadzasz prąd do silniczka i patrzysz czy działa,w jedną i druga stronę(zmieniasz bieguny)
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

26 Mar 2012, 22:22

Witam posiadam land rovera freelandera 99 rok mam problem z centralnym zamkiem otóż nie dziala mi przycisk centralnego zamka od srodka tzn dziala ale tylko w jedna strone czyli tylko otwiera drzwi nie chce ich zamknac nawet nie ma zadnego klikniecia zero reakcji dodam ze z pilota wszytko dziala ok i zamykanie i otwieranie. Pomozcie
halski1980
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: freelander 1.8