Vw polo variant (kombi)2000r. - mechanizmy podnoszenia szyb

19 Sty 2009, 21:01

Witam wszystkich serdecznie.
Mam problem z zakupem mechanizmów elektrycznego podnoszenia szyb do vw polo kombi 2000r.przód lewy i prawy. Nowe kosztuja około 750zł za szt. natomiast na allegro używane można dostać za 150 zł. różnica widoczna gołym okiem . Jednak nie spotkałem nigdzie podnośników do modelu 2000r. są albo do 1999 a później 2001 i wyżej, nie mam pojęcia dlaczego tak sie dzieje, bo nie przypuszczam ze akurat te modele (2000r.) sie nie psują nikomu bo mój sie popsuł, wiec wiem, że nie sa nie do zdarcia. W zwiazku z tym chciałbym kupic inne siłowniki z modelu niewiele młodszego, czy ktoś jest mi w stanie powiedziec czy można do mojego auta zamontowac silowniki od innego rocznika bo wygladaja identycznie ale sam nie mam na tyle wiedzy i wszystkie pobliskie sklepy i warsztaty nie do konca wiedza czy sie to moze udac. Dziekuje za pomoc pozdrawiam serdecznie. Marcin K.
michalinka
Nowicjusz

• 20 Sty 2009, 19:35

a co jest uszkodzone jezeli porwały sie linki to sa ludzie którzy naprawiają podnosniki przez nawiniecie nowych linek, jezeli silnik to mozna kupic go osobno bez całego podnosnika
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy

20 Sty 2009, 20:24

Trzeba porownać nr katalogowe części oraz wtyczki elektryczne.
    vw polo variant (kombi)2000r. - mechanizmy podnoszenia szyb

to jest mechanizm z twojego samochodu.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

20 Sty 2009, 22:57

caly mechanizm nie wyglada najlepiej wiedzialem jak kupowalem ze jest zepsuty tylko jakis "fachowiec" rozkrecił dosłownie wszystko, silniki rozmontował, przeciął linki powyginał prowadnice pewnie skojarzył ze nie ma o tym zielonego pojecia i powkładał wszystko założył tapicerkę i tyle... pewnie szybciej bedzie kupić używane i założyć dziekuje za rady porównam wtyczki i moze cos dobiore pozdrawiam mk
    michalinka
    Nowicjusz

13 Cze 2021, 10:31

Cały mechanizm podnoszenia prawej przedniej szyby do mojego polo variant 2000r. zakupiłem na allegro za 60 parę złotych i wymieniałem samodzielnie. Mój silniczek byl sprawny. Montowałem jakieś 2 m-ce temu. Jak do tej pory działa bez zarzutu..
    Szpula33
    Nowicjusz